Здоров'я

У райцентрі Житомирської області виявили випадок сказу у безпритульного кота, постраждала дитина

24 July 2024, 09:35

У Звягелі зареєстрували випадок сказу у безпритульного кота.

Про це 22 липня повідомила пресслужба Звягельської міської ради.

«Шановні мешканці громади! 17 липня 2024 року на території міста Звягель зареєстровано випадок сказу безпритульної тварини (кота). Даний випадок зареєстровано за адресою вул. Кутова м. Звягель Звягельської ТГ Житомирської області. Травмована дитина 7-ми років», - йдеться у повідомленні.

Фахівцями Звягельського районного відділу контролю та профілактики хвороб разом з представниками Держпродспоживслужби та Звягельського відділу Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини проведено розслідування випадку сказу, визначені контактні особи для проведення антирабічних щеплень, проведена освітня санітарно-роз’яснювальна робота, роз’яснено, які кроки мають бути зроблені у випадку контакту з хворою твариною.

Нагадаємо, у Житомирській області за пів року зареєстрували 32 тварини, які хворіли на сказ у 30 населених пунктах.

Як повідомляв Житомир.info, у червня 2024 року в селі Перемога Оліївської громади Житомирського району було зареєстровано випадок сказу у безпритульного кота. В ході епідрозслідування фахівці Житомирського районного відділу встановили, що хворий кіт покусав трьох людей, а ще двоє осіб мали непрямий контакт з твариною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ кіт тварина дитина неповнолітній малолітній Звягель 
Матеріали по темі