Суспільство

Олені, муфлони, дикі кабани: лісівники показали тварин, яких вирощують у вольєрах в Житомирській області

24 July 2024, 13:05

Лісівники показали тварин, яких вирощують у вольєрних господарствах Житомирської області.

Про це 24 липня повідомив Столичний лісовий офіс ДП «Ліси України».

«Ведення вольєрних господарств – одна з важливих складових роботи лісівників. Це допомагає підтримувати та збільшувати кількість різних видів тварин у природному середовищі. У Столичному лісовому офісі вольєрним господарством займаються 9 філій ДП «Ліси України» на Житомирщині. Загалом для утримання та розведення мисливських видів у філіях діє 14 вольєрів площею понад 180 га», - йдеться в повідомленні.

Хто мешкає у вольєрах?

На Житомирщині у вольєрах можна зустріти різноманітних звірів та птахів: оленів європейських і плямистих, козуль, диких кабанів, муфлонів, качок та фазанів. Останніми роками в лісах суттєво зросла чисельність звірів. Цьому сприяє не лише заборона полювання, але й випуск тварин з вольєрів у дику природу та постійна турбота лісівників про мешканців лісу.

Лісівники постійно розширюють та створюють нові вольєри, щоб тварини почувалися максимально комфортно. Наприклад, торік у філії «Баранівське лісомисливське господарство» збудували новий вольєр площею 14 га, куди завезли 12 оленів європейських. Тварини успішно адаптувалися до нового середовища й дали приплід – наразі тут налічується 6 молодих оленят. Також минулого року лісівники філії «Коростенське лісомисливське господарство» збудували другий фазанарій, завдяки чому змогли вдвічі збільшити кількість цих екзотичних птахів.

«У вольєрах тварини почуваються вільно та безпечно. Лісівники створюють умови, максимально наближені до природних: просторі галявини, штучні водойми, годівниці, солонці, затишні місця для відпочинку. Тут вони захищені від хижаків і браконьєрів та отримують збалансоване харчування. Згодом тварин поступово випускатимуть у дику природу», - розповідають лісівники.

Нагадаємо, 22 березня в Житомирській області мисливствознавці випустили в дику природу фазанів, які виросли у вольєрах на власному фазанарію в Пилипівському лісництві. Надалі пташки будуть під опікою єгерської служби та лісової охорони.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2024 року в Житомирській області завершився облік мисливських тварин. За підсумками підрахунку їхня кількість збільшилася. Однак у Романівській громаді Житомирської області впродовж трьох років не відновлюється кількість мисливських тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вольєр тварина ліс Столичний лісовий офіс муфлон олень дикий кабан  
Матеріали по темі