Влада

В районі Житомирської області скасували карантин через АЧС, власниця загиблих тварин отримає компенсацію

24 July 2024, 13:07

У понеділок, 22 липня, начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк провела чергову протиепізоотичну комісію у зв’язку з необхідністю скасування карантинних обмежень, введених раніше на території Бердичівського району через спалах африканської чуми свиней та загибель однієї з тварин у приватному домогосподарстві.

Про це повідомила пресслужба Бердичівської РВА.

«Інцидент трапився 11 червня у Швайківці. В місцевих жителів померла свиня, через що вони звернулися до ветеринарних фахівців, які виявили у відібраних зразках збудник африканської чуми. Після чого місце утримання тварини будо продезінфіковано, а дві інші свині, що утримувалися на території домогосподарства, знищено безкровним методом, а їх тіла утилізовано. Завдячуючи оперативним та професійним діям Бердичівської районної військової адміністрації та Управління Держпродспоживслужби, вдалося оформити та виплатити власниці грошову компенсацію за двох знищених тварин», - йдеться у повідомленні.

Під час засідання протиепізоотичної комісії начальник районного управління Держпродспоживслужби Валерій Биков наголосив, що спеціалістами проведено повторну, заключну дезінфекцію приміщення, де утримувалася хвора тварина, і взяті змиви лабораторно підтвердили відсутність відхилень.

Наразі загрози більше немає. Члени протиепізоотичної комісії одноголосно підтримали пропозицію про зняття карантинного режиму, скасувавши введені раніше обмеження.

Нагадаємо, у селі Швайківка Бердичівського району 11 червня 2024 року виявили африканську чуму свиней, наступного дня провели засідання протиепізоотичної комісії, на якій вирішили запровадити карантин терміном на 40 діб у селах Швайківка та Райки із забороною забою та продажу домашніх тварин. 13 червня жителі Швайківки повідомили редакції, що загиблих свиней начебто утилізують із порушеннями, в головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області дали роз’яснення ситуації.

Як повідомляв Житомир.info, 14 лютого 2022 року у підсобному господарстві Житомирської виправної колонії № 4 зафіксували спалах африканської чуми свиней, через це в колонії оголошували карантин на 40 днів, а майже сотню тварин мали знищити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЧС свиня Швайківка Бердичів комісія РВА карантин африканська чума свиней 
Матеріали по темі