Події

Вночі ворог атакував Житомирську область «шахедами», уламки збитих дронів пошкодили приватні будинки та інфраструктурний об'єкт

25 July 2024, 09:22

Сьогодні вночі ворог завдав масованої атаки дронами-камікадзе на Житомирщину.

Про це вранці 25 липня 2024 року повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Сили протиповітряної оборони вели інтенсивну «антишахедну» роботу та вразили більшість з близько 10 повітряних цілей. Внаслідок падіння уламків та ударною хвилею від влучання пошкоджено близько 10 приватних будинків та інфраструктурний об'єкт. Жертв та постраждалих немає. Триває ліквідація наслідків», - йдеться у повідомленні.

Начальник ОВА зазначає, що громадянам, чиї будівлі зазнали ушкоджень, буде надана необхідна для відновлення допомога.

За інформацією Командування Повітряних сил ЗСУ у ніч на 25 липня 2024 року окупанти атакували ударними БпЛА типу «Shahed» із мису Чауда, Крим та Приморсько-Ахтарська – рф.

«Цієї ночі ворог застосував 38 ударних БпЛА «Shahed-131/136», атакуючи об’єкти інфраструктури України на кількох напрямках, зокрема – південь Одеської області та центральні регіони України. Відбивали повітряний напад зенітні ракетні війська та підрозділи РЕБ Повітряних Сил, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 25 ударних БпЛА. Ще три «шахеди» локаційно втрачені після перетину державного кордону з Румунією. Протиповітряна оборона працювала у Одеській, Херсонській, Миколаївській, Київській, Сумській, Житомирській та Черкаській областях», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 4 липня 2024 року силами протиповітряної оборони над територією Житомирської області були знищені 3 російські дрони-камікадзе, через падіння уламків виникла пожежа в одному з приватних будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ППО шахед Shahed БпЛА війна рф обстріл Повітряні сили Бунечко  
Матеріали по темі