Події

У Житомирі судитимуть водія ЗАЗ, який на проспекті Миру збив 40-річного пішохода: постраждалий помер у лікарні

25 July 2024, 12:45

Житомирські поліцейські завершили досудове розслідування ДТП із загибеллю пішохода.

Про це 25 липня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«На початку червня водій легковика, рухаючись проспектом Миру в обласному центрі здійснив наїзд на чоловіка, який переходив дорогу. Від отриманих травм він помер у лікарні. Днями обвинувальний акт у провадженні було скеровано до суду. Дорожньо-транспортна пригода сталася 4 червня близько 9:45», - йдеться в повідомленні.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що водій автомобіля «ЗАЗ», 41-річний містянин, рухаючись вулицею, не врахував дорожніх обставин та не вжив заходів до зниження швидкості руху транспортного засобу. У результаті він допустив наїзд на чоловіка, який перетинав дорогу у межах нерегульованого пішохідного переходу.

У результаті ДТП 40-річний житель Березівської громади отримав тяжкі травми. На жаль, від отриманих тілесних ушкоджень за кілька тижнів він помер у лікарні.

Днями слідчі Житомирського районного управління поліції завершили досудове розслідування. Водієві інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Процесуальне керівництво у провадженні здійснювала Житомирська окружна прокуратура.

За чинним законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Нагадаємо, 23 липня у Житомирі водій Daewoo збив 10-річного хлопчика, його доставили до лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня 2024 року у Житомирі на вулиці Володимира Гнатюка мотоцикліст Honda збив 76-річного чоловіка, який перетинав дорогу. Внаслідок ДТП пішохід пішохід отримав тілесні ушкодження та був ушпиталений.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП пішохід проспект Миру наїзд на пішохода до суду водій поліція  
Матеріали по темі