Суспільство

Втратив кінцівку, рятуючи поранених побратимів: військовому з Житомирської області встановили протез руки та плеча

25 July 2024, 14:35

Військовий з Житомирської області Олександр Приведьон втратив руку, коли витягував побратимів із поля бою. У Львові чоловіку встановили біонічний протез: залізну кінцівку з плечем із зовнішнім джерелом енергії та гібридним електронним ліктем.

Про це 25 липня інформує Національний реабілітаційний центр UNBROKEN Ukraine.

«У Центрі UNBROKEN ще одному захисникові зі складною ампутацією встановили біонічний протез. Таку високотехнологічну залізну кінцівку пацієнт зміг отримати завдяки донатам українців на благодійній платформі. Олександр Приведьон із Житомирської області. У свої 26 він вже встиг багато чого: і в поліції кілька років послужити, і на фронті повоювати – на найгарячіших напрямках. Руку боєць втратив цьогоріч в лютому в районі Авдіївки. Він витягував поранених побратимів та незчувся як і сам отримав важке мінно-вибухове поранення. Уламки дуже сильно пошматували руку захисника. Ампутувати довелося на рівні верхньої третини плеча», - йдеться у повідомленні.

На протезування Олександр приїхав до Львова – у Центр протезування та ортезування UNBROKEN. Українські спеціалісти спільно з британськими колегами вирішили встановити цьому пацієнту залізну руку з плечем із зовнішнім джерелом енергії та гібридним електронним ліктем. За такої складної ампутації такий протез є найкращим рішенням. З ним Олександр зможе фіксувати лікоть у зручних положеннях за допомогою сигналів, що їх подають мʼязи, коли скорочуються.

Після завершення реабілітації захисник прагне будь-що продовжувати службу. Адже певен, що може бути корисним для ЗСУ і після такого важкого поранення. Олександр планує працювати в одному з рекрутингових центрів.

Довідково: Національний реабілітаційний центр UNBROKEN входить до складу Першого медоб’єднання Львова.

Нагадаємо, в липні у житомирській поліклініці КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» відкрили нове відділення реабілітації.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2024 року Національний реабілітаційний центр UNBROKEN Ukraine інформував про те, що десантник з Бердичева отримав важке поранення на Запорізькому напрямку, закривши собою двох побратимів. За життя Михайла боролися лікарі чотирьох міст, завдяки комплексному підходу лікування чоловік почав робити успіхи в реабілітації та розповів, що мріє навчати військових збивати дрони з кулемета.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реабілітація протез військовий рука 
Матеріали по темі