Події

Вночі російські БпЛА масовано атакували інфраструктуру Житомирської області: прокуратура відкрила провадження

25 July 2024, 14:38

Уночі ворожі БпЛА масовано атакували інфраструктуру Житомирщини – розпочато кримінальне провадження.

Про це 25 липня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). За даними слідства, 25 липня 2024 року уночі військові рф, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили масовану атаку БпЛА на Житомирщину. Унаслідок ударів пошкоджено житлові будинки мирних жителів та інфраструктурний об’єкт. Загиблих і травмованих немає. На місці працює слідчо-оперативна група», - йдеться в повідомленні.

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями вживають усіх необхідних заходів для документування воєнного злочину держави-агресора.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Житомирській області.

Нагадаємо, вночі 25 липня ворог завдав масованої атаки дронами-камікадзе по Житомирщині. Сили протиповітряної оборони вели інтенсивну «антишахедну» роботу та вразили більшість з близько 10 повітряних цілей. Внаслідок падіння уламків та ударною хвилею від влучання пошкоджено близько 10 приватних будинків та інфраструктурний об'єкт. Жертв та постраждалих немає. Громадянам, чиї будівлі зазнали ушкоджень, буде надана необхідна для відновлення допомога. Згодом у ДСНС повідомили, що станом на 09:20 рятувальники ліквідували наслідки ворожої атаки.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 4 липня 2024 року силами протиповітряної оборони над територією Житомирської області були знищені 3 російські дрони-камікадзе, через падіння уламків виникла пожежа в одному з приватних будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ППО шахед прокуратура атака Shahed БпЛА війна рф обстріл інфраструктура  
Матеріали по темі