Місто

Житомирська спортсменка Вероніка Кратюк та її тренер отримали винагороди за перемогу у чемпіонаті світу з кунгфу

26 July 2024, 15:40

У міській раді нагородили чемпіонку світу з кунгфу саньда Вероніку Кратюк та її тренера Володимира Літвінчука.

Про це 26 липня повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Сьогодні чемпіонці світу з кунгфу саньда Вероніці Кратюк та її тренеру Володимиру Літвінчуку вручили грошові сертифікати. Чемпіонат світу в Перуджа (Італія) став для Вероніки Кратюк найпершим. Там вона і виборола звання чемпіонки світу з кунгфу саньда», - йдеться в повідомленні.

Вона говорить: «Моя мотивація – це моя підготовка та мій тренер, тому що він готує мене і фізично, і ментально. Через це я відчуваю себе впевнено. Відчуваю його підтримку, навіть якщо його немає поряд».

Раніше спортсменка займалася карате та рукопашним боєм, а з 23 років захоплюється кунгфу саньда.

Її тренер Володимир Літвінчук згадує: «Коли Вероніка прийшла на тренування після рукопашного бою та побачила наші змагання, вирішила, що хоче займатися саме цим видом спорту».

«Китайський вид бойових мистецтв кунгфу комбінує в собі багато різних розділів. Саньда – один із них. Це китайський вид кікбоксингу. Дозволяються удари руками, ногами, колінами, боротьба у стійці та партері. Тому я його і обрала – хотіла битися по-справжньому», – каже Вероніка Кратюк.

Працює спортсменка поліцейською роти поліції особливого призначення ГУНП в Житомирській області. За її словами, такий вид спорту допомагає у роботі, а керівництво – задоволене та завжди підтримує.

«Складно поєднувати роботу та спорт. Мій головний секрет – любити те, що ти робиш, та віддавати себе повністю. Звісно, це не легко, але насамперед це про любов до своєї праці і до спорту», – резюмує чемпіонка.

Фото пресслужби Житомирської міської ради

Зауважимо, що 22 липня міський голова Сергій Сухомлин підписав розпорядження «Про виплату грошових винагород спортсменам — переможцям та призерам міжнародних змагань та їх тренерам». З-поміж спортсменів, яких планували відзначити у міськраді, були й Вероніка Кратюк та її тренер Володимир Літвінчук.

«Управлінню у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради провести у липні — серпні 2024 року виплату грошової винагороди за високі спортивні досягнення:

1.1.За рахунок коштів, передбачених у міському бюджеті по KПKBK 1115011 «Проведения навчально-тренувальних зборів i змагань з олімпійських видів спорту»:

1.1.1.Бондар Ірині Юріївні — чемпіонці Європи з боротьби вільної серед молоді(U-20), у сумі 15000 гривень 00 копійок;

1.1.2.Христосову Михайлу Анатолійовичу — тренеру Бондар lрини - чемпіонки Європи з боротьби вільної серед молоді (U-20), у сумі 7500 гривень 00 копійок;

1.2.За рахунок коштів, передбачених у міському бюджеті по KПKBK 1115012 «Проведения навчально-тренувальних зборів i змагань з неолімпійських видів спорту»:

1.2.1.Кратюк Вероніці Володимирівні — чемпіонці світу з кунгфу (розділ сань-да) серед жінок, у сумі 25000 гривень 00 копійок;

2.Літвінчуку Володимиру Вікторовичу — тренеру Кратюк Вероніки — чемпіонки світу з кунгфу (розділ сань-да) серед жінок, у сумі 12500 гривень 00 копійок», - йдеться у розпорядженні.

Скриншот розпорядження Житомирського міського голови

Нагадаємо, срібний призер чемпіонату світу Данило Сич, чемпіон Європи з сучасного пʼятиборства Максим Гринь та їх тренери – Віталій Тищенко та Олексій Юрчак отримають грошові винагороди за досягнення у змаганнях. Відповідне розпорядження 24 липня підписав міський голова Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2024 року житомирська поліцейська Вероніка Кратюк стала чемпіонкою світу з кунг-фу саньда. У міжнародних змаганнях з бойових мистецтв, що упродовж 17-19 травня проходили у м. Перуджі (Італія), поліцейська роти поліції особливого призначення ГУНП Житомирщини виборола дві золотих нагороди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спортсменка Кратюк нагородження стипендія сертифікат спорт Літвінчук кунгфу саньда чемпіонка  
Матеріали по темі