Влада

Департамент Житомирської ОДА знову оголосив тендер на будівництво сільського дитсадка на 40 місць, ціну знизили до 47 млн грн

30 July 2024, 11:46

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної (військової) адміністрації знову оголосив тендер на будівництво закладу дошкільної освіти у Високівській громаді з благоустроєм території в с. Високе по вул. Центральна, 15-б.

Інформація про закупівлю 29 липня оприлюднена в системі «Прозорро».

Очікувана вартість закупівлі – 47 млн 045 тис. 202,55 грн, значна частина цих коштів – субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Програми з відновлення України.

Торги заплановані на 19 серпня 2024 року, роботи мають бути виконані до кінця 2025 року.

Зауважимо, що у с.Високе на вул. Центральна, 15 зараз працює дитсадок – Високівський ЗДО, в якому є дві групи, 6 осіб персоналу і 31 дитина. У технічному завданні тендеру на будівництво нового дитсадка вказано, що будівля має бути двоповерхова з обладнаним підвалом, також планують встановити пасажирський ліфт: швидкість руху кабіни до 1 м/с, вантажопідйомністю 630 кг на 3 зупинки, висота шахти 10,3 м.

«Забезпечення якості та доступність дошкільної освіти, створення умов для повноцінного розвитку дитини, виховання та навчання дітей на рівні первинної ланки загальнодержавної системи освіти, створення нових робочих місць», - так визначена мета проєкту на сайті DREAM.

Зазначається, що новий дитячий садок буде розрахований на 40 місць.

«Активом громади неодноразово проводилися збори з обговорення проблеми відсутності ДНЗ. Ураховуючи наявність земельної ділянки біля загальноосвітньої школи було прийнято рішення про будівництво нового дитячого садка в рамках єдиного освітнього простору», - зазначається в описі проєкту.

Загальний орієнтовний бюджет проєкту становить 58,3 млн грн, з яких 48,5 млн грн – кошти Європейського інвестиційного банку по Програмі з відновлення України, 9,8 млн грн – кошти місцевого бюджету.

Нагадаємо, 23 листопада 2023 року департамент регіонального розвитку ОДА вже оголошував тендер на будівництво дитсадка в селі Високе з очікуваною вартістю закупівлі 52 млн 009 тис. 650 грн: аукціон планували провести 4 грудня, потім дату торгів кілька разів переносили і зрештою протоколом від 5 березня 2024 року закупівлю скасували, бо «при проведенні процедури закупівлі, Замовником було виявлено наявність помилок в Додатку 3 (Технічне завдання) до тендерної документації, усунення яких неможливе без коригування проєктно-кошторисної документації до предмета закупівлі».

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2022 року департамент регіонального розвитку ОДА провів тендер на будівництво комплексу Високівського закладу дошкільної освіти з благоустроєм території в селі Високе та уклав договір з ТОВ «УК «Комфорт-Буд» на виконання робіт за 34 млн 939 тис. 995 грн. Держаудитслужба проводила моніторинг закупівлі, але порушень не виявила. Втім, додатковою угодою від 27 грудня 2022 року договір з підрядником, якому нічого не заплатили, був розірваний «за угодою сторін». В грудні 2022 року, до розірвання договору, департамент регіонального розвитку ОДА заплатив 60 тис. грн за коригування проєктної документації по цьому об’єкту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер ОДА  департамент дитсадок Високе закупівля будівництво відновлення ЄІБ 
Матеріали по темі