Влада

Понад пів сотні родин ВПО можуть отримати смартквартири у райцентрі Житомирської області, триває прийом заявок

30 July 2024, 12:51

У Звягельській міській територіальній громаді реалізується два грантових проєкти по реконструкції будівель під житло для внутрішньо переміщених осіб. Реалізація цих проєктів добігає свого завершення та передбачається, що влітку цього року тимчасове житло отримають 54 родини з числа внутрішньо переміщених осіб. Житло повністю облаштоване побутовою технікою та меблями.

Про тимчасове житло для ВПО 24 липня повідомило управління соціального захисту населення Звягельської міської ради.

«Отримати житлове приміщення з фонду можуть внутрішньо переміщені особи, які фактично проживають та зареєстровані в межах території Звягельської міської територіальної громади. Надання житла в першочерговому порядку буде надаватись особам які мають статус ВПО, та які працевлаштовані на підприємствах на території Звягельської міської територіальної громади. Таким особам може виділятися до 80% (вісімдесяти) від загальної кількості житлових приміщень фонду», - йдеться в повідомленні.

Подача заяв про взяття на облік та прийом необхідних документів здійснюється через Центр надання адміністративних послуг за адресою: м.Звягель, вул. Шевченка 20.

У червні цього року Звягельська міська рада інформувала про грантові проєкти з облаштування житла для ВПО.

«З метою вирішення проблеми із забезпеченням проживання ВПО забезпечено співпрацю Звягельської міської територіальної громади з Програмою дій Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні». На даний час завершуються розпочаті у 2023 році роботи із реконструкції будівлі на вул. Василя Карпенка, 63 в м. Звягель. Облаштовано 47 квартир «під ключ» для переселенців: з внутрішнім ремонтом, сантехнікою, необхідним набором меблів та побутової техніки. Передбачили енергоефективну складову, а саме термомодернізацію будівлі та встановлення сонячної станції на даху будівлі. Програмою надано грантову підтримку у сумі 2 млн 460 тис. євро. У співпраці з НУО «Сучасний формат» в рамках проєкту від humedica e.V. у приміщенні по вул. Василя Стуса, 4 у м. Звягель – облаштовується 7 квартир для ВПО. Грантова складова – 3,7 млн грн», - зазначалося у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році в Звягельській громаді тривала реалізація проєкту «Реконструкція нежитлової будівлі під гуртожиток поліпшеного планування для ВПО у м. Звягель» в рамках грантової програми дій «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні», що впроваджується Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО). В межах цього проєкту для внутрішньо переміщених осіб створювався гуртожиток поліпшеного планування за адресою вул. Василя Карпенка, 63. Там облаштовували 47 смартквартир, оснащених сантехнікою, меблями та побутовою технікою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло ВПО Звягель смарт-квартира гуртожиток НЕФКО  
Матеріали по темі