Суспільство

Скільки охочих оформити закордонні паспорти у Житомирській області, чи довго чекати та яка вартість

30 July 2024, 13:10

З початку року в Житомирській області понад 50 тисяч людей звернулися до підрозділів міграційної служби для оформлення паспортних документів.

«Упродовж 6 місяців 2024 року до підрозділів Міграційної служби у Житомирській області для оформлення паспортних документів звернулося понад 50 тисяч мешканців нашої області – це 20 565 для оформлення ID-карток та 30 413 для оформлення закордонних паспортів. На 15% менше громадян звернулося за 6 місяці цього року, ніж за аналогічний період 2023 року», – розповідає начальник управління ДМС у Житомирській області Анатолій Федорчук.

У Житомирі в одному з відділів 30 липня скупчення людей немає. Ті, хто сидить у черзі кажуть, що сервісом задоволені.

«Якщо порівнювати з Європою, то дуже швидко. Оформлюю закордонний паспорт, очікую в черзі десь 20 хвилин», – ділиться Марія.

«Прийшли по електронній черзі, то ми не чекаємо», – каже Дмитро.

За словами начальника управління ДМС у Житомирській області, наразі людям не доводиться довго очікувати в черзі, а самі документи виготовляють та віддають доволі швидко.

«Затримок на сьогодні немає ніяких. Черги у нас є, але невеликі. Якщо електронна черга – це людина записується на сайті Державної міграційної служби, на конкретну годину та день, приходить і наш працівник запрошує її для оформлення того чи іншого документа. Так само жива черга. Людей попереджаємо, що на певну годину є запис по електронній черзі, якщо вони згодні, тоді чекають. Зазвичай десь пів години, до 40 хвилин, більше у нас ніхто не чекає щодо оформляння документів. Якщо людина звернулася у вівторок за оформленням того чи іншого паспортного документа, то на наступний вівторок реально забрати його, отримати у нашому підрозділі», – говорить начальник управління ДМС у Житомирській області Анатолій Федорчук.

Розповідають скільки зараз коштує оформлення документів.

«У терміновому режимі закордонний паспорт коштує - 1 598 грн, нетерміновий – 958 грн. Паспорт громадянина України (ID-картка): терміновий – 874 грн, нетерміновий – 504 грн», – зазначає Анатолій Федорчук.

Дізнатися про стан оформлення та виготовлення паспортних документів можна на офіційному вебсайті ДМС – електронний сервіс «Перевірка стану оформлення документів».

Наразі в Житомирській області послуги з оформлення та видачі біометричних паспортних документів надаються у 19 підрозділах, безпосередньо в Управлінні (Чуднівська, 105), 14 ЦНАПАх і в ДП «Документ».

Нагадаємо, протягом 2023 року міграційною службою Житомирської області оформлено та видано майже 120 тис. паспортів, з них 50 142 паспорти громадянина України та 69 671 – для виїзду за кордон.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році попит на закордонні паспорти зріс на 44%: за рік міграційною службою Житомирської області було оформлення понад 130 тисяч паспортних документів, з яких майже 88 тисяч – це закордонні паспорти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паспорт документ закордонний паспорт міграційна служба Федорчук 
Матеріали по темі