Влада

Комісія МОН обрала 17 претендентів на посаду освітнього омбудсмена, серед них – заступниця директора ліцею Житомира

30 July 2024, 16:08

Міністерство освіти і науки України 15 липня 2024 року оголосило конкурс на посаду освітнього омбудсмена.

«Освітній омбудсмен – важлива посада в системі захисту прав у сфері освіти. Основне його завдання – забезпечувати права та свободи людини, а також громадянина у сфері освіти», - зазначалося у повідомленні.

Також наголошувалося, що освітній омбудсмен не має права суміщати свою посаду з будь-якою посадою в органах державної влади або органах місцевого самоврядування, із статусом народного депутата України, депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної у місті, сільської, селищної ради, з підприємницькою діяльністю, обіймати будь-яку іншу оплачувану посаду, виконувати будь-яку іншу оплачувану роботу або отримувати іншу заробітну плату (за винятком викладацької, наукової чи творчої діяльності та отримання винагороди за неї), а також входити до складу керівного органу чи наглядової ради юридичної особи, що має на меті одержання прибутку. Освітній омбудсмен також не може брати участь в будь-якій політичній діяльності.

29 липня МОН оприлюднило результати засідання комісії: до участі у доборі на посаду освітнього омбудсмена допущені 17 претендентів.

«Документи від претендентів на вакантну посаду освітнього омбудсмена приймались впродовж чотирнадцяти календарних днів (з 15 липня до 28 липня 2024 року). 29 липня 2024 року відбулось засідання комісії з добору претендентів на посаду освітнього омбудсмена», - йдеться у повідомленні.

Серед 17 претендентів – Тарасова Олена Євгеніївна, заступниця директора з навчально-виховної роботи, вчитель української мови та літератури в Ліцеї № 21 м. Житомира.

Основними завданнями освітнього омбудсмена є:

сприяння реалізації державної політики, спрямованої на забезпечення права людини на здобуття якісної та доступної освіти;

здійснення заходів щодо додержання законодавства про освіту;

вжиття заходів для забезпечення належних умов для рівного доступу до здобуття освіти;

сприяння впровадженню інклюзивної форми навчання;

сприяння виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо додержання в Україні прав людини на освіту;

співпраця та взаємодія з МОН та іншими центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, закладами освіти всіх рівнів незалежно від форми власності та підпорядкування, органами управління освітою, правоохоронними органами, міжнародними організаціями, неурядовими громадськими організаціями з питань, що належать до його компетенції.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році на новостворену посаду освітнього омбудсмена був призначений директор школи №148 міста Києві Сергій Горбачов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН омбудсмен освіта конкурс Тарасова  
Матеріали по темі