Місто

У Житомирській політехніці учасники акселераційної програми представили свої розробки

31 July 2024, 14:20

У державному університеті «Житомирська політехніка» за підтримки інвестиційної компанії BGV Group Management провели акселераційну програму для підтримки технологічних стартапів.

26 липня в університеті відбувся фінал програми, на якому 6 команд презентували свої розробки. Зокрема, продемонстрували наземний моторизований безпілотний апарат, роботизовану платформу, 3D-принтер на шість друкуючих головок та унікальний спортивний тренажер.

«Наш стартап направлений на розв'язання поточних проблем в аграрному секторі, зокрема, в тепличному секторі. Для того, щоб він був рентабельніший ми запропонували таке технічне рішення. Нашу ідею за допомогою хабу змогли реалізувати у вигляді вже якогось початкового продукту, який маємо надію стане кінцевим продуктом, попаде на ринок. До цього були активно залучені і наші студенти, крім команди, що дуже радує, бонам вдалося їх втримати тут, в Україні, й працювати на Україну», – каже представник команди «Mechanical Gardener» Олег Бундза.

«Клас, круто. Ми з самого початку, ще задовго до сьогоднішнього дня пройшли дуже багато навчальних частин. Ми вчилися, пробували, потім практичні, де ми зустрічалися з Іваном, і з різними колегами, пробували пічити, вчилися правильно подати свою модель для бізнесу. Наш стартап про тренажери для спортивних клубів, спортивних секцій, фітнес-залів і реабілітаційних центрів, для людей, які можливо після поранень», – говорить представник команди «SkillsUp» Антон Горлаківський.

Свої проєкти стартапери продемонстрували партнерами акселераційної програми, серед яких інвестиційна компанія BGV Group Management. Компанія виділила кошти на підтримку та розвиток ідей команд-учасників акселератора.

«Насправді лякаючою є цифра, адже згідно з профільним комітетом Верховної ради, близько 150 тис. студентів знаходять за кордоном. Для нас, як для інвестиційної компанії, яка інвестує в бізнес, людей, майбутнє, для нас важливо, щоб ці молоді люди поверталися в Україну, знаходили тут себе, мали чим займатися. Така акселераційна програма – це можливість показати молодим талантам, що бізнес хоче бачити їх в Україні. готовий інвестувати в них та їх ідеї. Слоган нашої компанії заучиться, як: BGV Management – інвестиції заради майбутнього. Сьогодні ми всією командою акселераційної програми мали можливість побачити це майбутнє, помацати його. Воно настільки реальне, воно поруч, і це те, що мотивує нас інвестувати у такі програми», – зазначає представниця BGV Group Management Тетяна Шаправська.

Всі проєкти різні, цікаві та унікальні, говорять й партнери акселераційної програми.

«Дуже важливо підтримувати інноваційне підприємництво, формально та неформальну освіту, молодих підприємців. Допомагати їм, скажімо так, з висвітлюванням їхнього продукту, і залученням потенційних інвестицій. Дуже важливо, щоб підприємець отримав не лише перші кошти, а й також отримав впевненість у собі та доступ до ком'юніті. Сьогоднішні печі були супер, ідеї інноваційні, чудові. Зрозуміло, що треба деякі речі ще трошечки покращити, але ми готові, як спілка, надати цю допомогу», – каже в.о. громадської спілки Techosystem Катерина Гречко.

Житомирська політехніка – це не лише про освіту, а й про майбутнє людей, а акселераційна програма це перша сходинка до успіху, говорять в університеті.

«Наша програма пов'язана саме з такими технологічними рішеннями, які можна помацати, які пов'язані з металом, які пов'язані з такими важкими розробками, хардверними ми їх називаємо. Університет постійно підтримує такі стартап-команди і виводить їх у так зване доросле підприємницьке життя. Це перший крок. Вони зробили прототипи, вони їх представили, отримали фідбек від найвідоміших інституцій у сфері стартап культури України і не тільки, вони отримали знання теорію від практиків, теоретиків, іноземців. А далі ще будуть багато конкурсів, багато стартап проєктів, і багато речей, які вони зможуть зробити. Ми дуже сподіваємося, що хтось із них стане компанією єдинорогом, мільйонером, і точно буде фандрейзингом нашого університету», – говорить перший проректор ДУ «Житомирська політехніка» Оксана Олійник.

Житомир.info,

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: політехніка Житомирська політехніка університет стартап Олійник BGV Group Management Шаправська Бундза Горлаківський  
Матеріали по темі