Суспільство

У Житомирській області більшість військовозобов’язаних оновили свої дані через мобільний застосунок «Резерв+»

31 July 2024, 17:50

У Житомирській області з 18 травня по 31 липня 57% військовозобов’язаних оновили свої дані через мобільний застосунок «Резерв+».

Про це 31 липня повідомляє Служба зв'язків з громадськістю Житомирського обласного ТЦК та СП.

«На Житомирщині з 18 травня по 31 липня 57% військовозобов'язаних, які оновили свої дані, зробили це через мобільний додаток «Резерв+». Кількість громадян, що зробили це через ЦНАП, склала 25%. До Р(М)ТЦК та СП за оновленням своїх даних звернулися 18% військовозобов'язаних», - йдеться в повідомленні.

За даними Міністерства оборони України з 18 травня по 16 липня 2024 року 4 690 496 військовозобов'язаних оновили свої військово-облікові дані.

«Згідно з законом про мобілізацію, громадяни, які не оновили свої військово-облікові дані до 16 липня, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності зі штрафами від 17 000 до 25 000 гривень», - йдеться в повідомленні.

Оновлення даних стосується чоловіків віком від 18 до 60 років і певної категорії жінок, які визначені законом.

Як повідомляв Житомир.info, за новим законом про мобілізацію, який набрав чинності 18 травня, всі особи віком від 18 до 60 років мали оновити свої військово-облікові дані впродовж 60 днів – до 16 липня 2024 року (включно). 17 травня 2024 року Житомирський обласний ТЦК та СП інформував, що на Житомирщині ЦНАПи будуть готові приймати військовозобов’язаних для оновлення даних з 18 травня. Цього ж дня пресслужба Міністерства оборони повідомила про те, що Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів. 23 травня Міністерство оборони України опублікувало інфографіку з відповідями на найпоширеніші запитання стосовно застосунку Резерв+.

З 18 червня у застосунку Резерв+ зʼявився QR-код, відсканувавши який уповноважені органи можуть перевірити чинність електронного військово-облікового документа, що має таку ж юридичну силу, як і паперовий.

10 липня Житомирський обласний ТЦК та СП закликав не утворювати черги, зокрема, в ЦНАПах, і оновлювати дані військовозобов'язаного через застосунок Резерв+.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Резерв+ мобілізація застосунок оновлення даних ТЦК військовозобов'язаний  
Матеріали по темі