Суспільство

Який вигляд у Житомирській області має дорога на Радомишль, яку збиралися поремонтувати за 355,8 мільйона

1 August 2024, 13:26

До редакції Житомир.info звернувся читач з приводу жахливого стану дороги на Радомишль.

«Ці ями знаходяться на ділянці, коли повертаєш з траси на Радомишль. Немає слів куди крадуть гроші. Така ситуація вже пів року. Де гроші, які виділяють на ремонтні роботи? Може треба змінити керівництво, яке так погано робить свою роботу. Гнати треба таких керівників», - обурювався чоловік.

До свого звернення він додав фото глибоких ям на дорозі (див.нижче).

Нагадаємо, до початку повномасштабного російського вторгнення Служба автомобільних доріг у Житомирській області уклала угоду з ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на поточний середній ремонт 15,5 км дороги Т-06-08 Малин – Кочерів за 355,8 млн грн з державного бюджету. Договір був підписаний 11 лютого 2022 року, за умовами тендерної документації, підрядник мав відремонтувати дорогу Т-06-08 Малин – Кочерів на ділянках км 47+665 – км 48+644, км 31+335 – км 45+765 (між населеними пунктами Радомишль, Поташня, Кочерів) до кінця 2023 року. Після завершення визначеного терміну дію договору продовжували, останній раз – до 31 грудня 2024 року.

Редакція Житомир.info 1 серпня отримала коментар Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області щодо ситуації з ремонтом дороги на Радомишль.

«Планували відремонтувати старе покриття дороги Т-06-08 Малин - Кочерів поточним середнім ремонтом. Внаслідок повномасштабного вторгнення фінансування таких ремонтів призупинене, кошти переспрямовані на обороноздатність держави. Термін дії договору продовжується для того, щоб у випадку доведення фінансування постановою Кабміну оперативно приступити до виконання робіт на умовах діючого договору. Більше того, фінансування експлуатаційного утримання доріг державного значення, в межах якого могли б виконати повноцінну ліквідацію вибоїн, теж мінімальне», - повідомляє обласна Служба відновлення.

Водночас зазначається, що базові роботи з усунення аварійної ямковості на вказаній дорозі заплановані та будуть виконані за наявності коштів.

«До співфінансування ремонту дороги може долучитися ОТГ та місцеві підприємці. Це дасть можливість провести більші об'єми ремонтно-відновлювальних робіт дорожнього покриття. З керівництвом органів місцевого самоврядування з метою пошуку джерел співфінансування для ремонту дороги було проведено нараду, але станом на зараз це питання ще не вирішено», - зазначають у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2024 року обласна Служба відновлення та розвитку інфраструктури інформувала, що майже третина доріг державного значення у Житомирській області потребує капітального ремонту, однак через обмежене фінансування внаслідок воєнного стану на цих автошляхах проводять лише ямковий ремонт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт Служба відновлення тендер САД Радомишль  
Матеріали по темі