Події

Понад 700 тис. грн збитків: житомирянин ошукав більш ніж 30 людей, яким обіцяв послуги з вантажоперевезень

1 August 2024, 18:11

Поліція провела розслідування шахрайств з вантажоперевезеннями. До суду передані матеріали про незаконні оборудки, вчинені 39-річним жителем обласного центру. Слідчі Житомирського райуправління поліції з’ясували, що чоловік ошукав понад три десятки українців. За вчинене йому загрожує ув’язнення.

Про це 1 серпня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Встановлено, що чоловік діяв за допомогою спеціального мобільного додатку, що дозволяв застосувати змінений номер мобільного телефону для отримання повідомлень та дзвінків. Називаючись перевізником на популярних логістичних платформах, він входив у довіру до покупців великогабаритних товарів. Там же дізнавався телефони продавців та, використовуючи встановлений застосунок, змінював власний номер телефону на контакти реалізатора. Далі знову телефонував до покупців та «підтверджував» завантаження товару. Тож отримувачі, не підозрюючи нічого лихого, переказували кошти за товари на банківський рахунок, вказаний співрозмовником», - йдеться в повідомленні.

Внаслідок такої афери 31 потерпілий втратив як замовлений товар, так і сплачені кошти. Загальна сума завданих збитків перевищила 700 тисяч гривень.

Слідчі інкримінують фігуранту вчинення шахрайства (ч. 2, ч. 4 ст. 190 КК України). Судом йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали оперативники Управління карного розшуку ГУНП в області та кримінальної поліції Житомирського районного управління.

31 липня під процесуальним керівництвом Житомирської окружної прокуратури обвинувальний акт у провадженні було скеровано до суду.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, 27 травня правоохоронці повідомили, що викрили житомирянина у низці шахрайств з вантажоперевезеннями. Тоді було відомо, що чоловік ошукав щонайменше п’ятеро людей на понад 170 тисяч гривень. Під час досудового розслідування встановлено, що для своїх махінацій чоловік використовував мобільний додаток, який дозволяв застосувати змінений номер мобільного телефону для отримання повідомлень та дзвінків. Своїх «клієнтів» фігурант знаходив у логістичних інтернет-спільнотах, де публікуються оголошення із запитами на доставку габаритних вантажів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай вантажоперевезення житомирянин поліція до суду збитки шахрайство  
Матеріали по темі