Події

У Житомирському районі знищили артилерійський снаряд, а у Малинській громаді – касетні елементи «Урагану»

3 August 2024, 13:46

Піротехніки ДСНС минулої доби знищили 3 одиниці сучасних боєприпасів у Житомирській області.

Про це 3 серпня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України в Житомирській області.

«Серед боєприпасів — 1 артилерійський снаряд калібром 30 мм, вилучений піротехніками на території Житомирського району, та 2 касетні елементи від РСЗВ «Ураган». Останні виявлені місцевим населенням на території Малинської громади, яка потерпала від російського агресора на початку його вторгнення в Україну», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в одному випадку поблизу села Яблунівка люди косили траву у себе на подвір'ї і натрапили на підозрілий предмет, а в іншому жителі села Нові Вороб’ї поверталися з городніх робіт і побачили на узбіччі боєприпас. Про події мешканці повідомили підрозділи ДСНС за номером 101.

На місці викликів піротехнічним розрахунком додатково було проведено обстеження прилеглих територій. Усі 3 одиниці сучасних боєприпасів знищені методом контрольованого підриву.

Щодня піротехніки Житомирщини виявляють та знешкоджують вибухонебезпечні предмети як минулих війн, так і сучасності.

«При виявленні підозрілих чи схожих на боєприпаси предметів в жодному разі не торкайтеся їх! Негайно повідомте про це за номером «101» та дочекайтеся фахівців. Водночас спілкуйтеся з цього приводу з дітьми, роз'яснюючи їм правила безпечного поводження при виявленні подібних знахідок», - наголошують рятувальники.

Нагадаємо, 25 липня у Житомирському районі обстеження місць падіння уламків поліцейські виявили нездетоновану бойову частину БПЛА. Така знахідка містила близько 50 кг вибухівки. Поліцейські вибухотехніки знешкодили бойову частину ворожого БПЛА.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2024 року жителі Коростенського району знайшли на полі 2 авіаційні ракети, а у лісі – артилерійський снаряд. Усі боєприпаси були вилучені та знищені шляхом контрольованого підриву.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС боєприпас піротехнік снаряд касетний елемент Ураган РСЗВ вибух знешкодження рятувальник  
Матеріали по темі