Місто

У Житомирі громадські організації ветеранів та людей з інвалідністю зможуть отримати гроші на соціальні програми

5 August 2024, 16:14

Громадські організації ветеранів та людей з інвалідністю можуть отримати кошти з місцевого бюджету на реалізацію розроблених ними програм соціального спрямування.

Про це 2 серпня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Фінансова підтримка на виконання програм, розроблених громадськими організаціями ветеранів та осіб з інвалідністю, надаватиметься на конкурсній основі. Порядок проведення Конкурсу планує затвердити виконком.

Програми, подані громадськими організаціями, реалізуються з метою надання допомоги ветеранам війни та членам сімей ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та Захисників і Захисниць України, особам з інвалідністю, залучення їх до активного способу життя, мають спрямованість з національно-патріотичного виховання, формування позитивного образу ветерана та інше», - йдеться в повідомленні.

Конкурс проведуть двома етапами. На першому — Комісія індивідуально оцінить конкурсні пропозиції на відповідність запланованих заходів пріоритетним завданням та Комплексній Програмі соціального захисту населення Житомирської міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

На другому — відбудеться відкритий захист конкурсних пропозицій та індивідуальне оцінювання членами Комісії конкурсних пропозицій. На засіданні Комісії громадські організації презентують розроблені ними програми.

«ГО, яка за результатом Конкурсу буде визначена переможцем та отримає фінансову підтримку з місцевого бюджету, бере участь у співфінансуванні програми у розмірі не менше, ніж 15 відсотків необхідного обсягу фінансування програми», - повідомляє пресслужба.

Для отримання бюджетних коштів громадські організації мають подати до департаменту соцполітики міської ради заяву про участь у Конкурсі та відповідні документи (копії свідоцтва про реєстрацію ГО, статуту (положення), скріплені печаткою, опис програми за відповідною формою, кошторис необхідних для виконання програми витрат, листи-підтвердження щодо партнерства та співучасті органів державної влади, органів місцевого самоврядування, інших установ та організацій (у разі їх залучення до виконання (реалізації) програми, інформацію про залучення додаткових ресурсів; інформацію про діяльність громадської організації, зокрема досвід реалізації програми протягом останніх двох років або з часу реєстрації (якщо громадську організацію зареєстровано менш як за два роки до оголошення Конкурсу) за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, її матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення).

З формами заяви про участь у конкурсі та опису програми, а також з формою кошторису витрат, необхідних для виконання програми, можна ознайомитися в проєкті рішення виконкому.

Конкурсну комісію з надання фінансової підтримки з місцевого бюджету на виконання (реалізацію) програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими організаціями ветеранів та осіб з інвалідністю, створить також виконком.

Про оголошення Конкурсу департамент соціальної політики міської ради повідомить на вебсайті Житомирської міської ради.

Нагадаємо, громадські організації можуть отримати до 700 тисяч гривень на втілення проєктів патріотичного чи просвітницького спрямування або ж вишколів. Міністерство у справах ветеранів України відновлює конкурсні програми для громадських організацій (спілок та обʼєднань), що працюють із ветеранами та ветеранками.

Як повідомляв Житомир.info, Український ветеранський фонд Мінветеранів вже два роки надає фінансову підтримку ветеранському підприємництву через конкурсні програми. Які програми для започаткування та розвитку ветеранського бізнесу діють в Україні можна прочитати тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант конкурс ветеран інвалідність програма соцзахист проєкт виконком  
Матеріали по темі