Місто

Влада Житомира відповіла на петицію щодо назви алеї в пам’ять про загиблого на війні вчителя: чекайте п’ять років

5 August 2024, 17:26

Житомирська міська рада відповіла на петицію щодо увічнення пам’яті загиблого героя Миколи Кондратюка шляхом присвоєння його імені та надання статусу «Алеї імені Миколи Кондратюка» за адресою вул. Закам'янська, 33-а в Житомирі.

Відповідь оприлюднена на порталі електронних петицій 31 липня 2024 року.

Авторку петиції інформують, що надання пропозицій з прийняття Житомирською міською радою рішень з найменування, перейменування вулиць, провулків, проїздів, майданів, парків, скверів інших об’єктів міського середовища належить до повноважень міської комісії з топоніміки. Але пункт 10.4 Положення про міську комісію з топоніміки передбачає, що увічнення пам’яті видатних постатей у найменуваннях топонімічних об’єктів, що знаходяться на території ЖМТГ, здійснюється не раніше як через 5 років із дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється. Рішенням виконкому від 21 лютого 2024 року в цьому пункті зробили виключення для осіб, яким присвоєне звання Героя України».

«Виходячи з вищевикладеного, на сьогодні, задовольнити Ваше клопотання щодо увічнення пам’яті загиблого героя Миколи Кондратюка шляхом присвоєння його імені та надання статусу «Алеї імені Миколи Кондратюка» за адресою вул. Закам'янська, 33-а в м. Житомирі немає можливості. Повернутись до піднятого питання можливо після спливу зазначеного терміну та врахування містобудівної документації», - йдеться у відповіді, яку підписав мер Житомира Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 19 червня цього року Дорошенкова Олена Володимирівна оприлюднила петицію про надання статусу «Алеї імені Миколи Кондратюка» ландшафтно-рекреаційній зоні на вул.Закам'янська 33-а, за місяць звернення набрало необхідні для розгляду 300 голосів.

Як повідомляв Житомир.info, Микола Кондратюк, вчитель ліцею №23, який від початку повномасштабного російського вторгнення добровільно став на захист України, загинув 9 січня 2023 року. 17 січня героя поховали у рідному Житомирі, а 20 жовтня в міській раді рідним Миколи Кондратюка вручили орден «За мужність» III ступеня (посмертно).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція Кондратюк алея ландшафтно-рекреаційна зона вул.Закам'янська 
Матеріали по темі