Події

Інспектори виявили незаконну порубку дерев у заказнику Житомирської області, збитки майже 6 млн грн

6 August 2024, 13:13

На території об'єкта природно-заповідного фонду в Коростенському районі було виявлено незаконну порубку дерев на суму майже 6 мільйонів гривень

Про це 6 серпня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«2 серпня 2024 року в ході проведення рейдових заходів на території Малинської ТГ Коростенського району поблизу села Пиріжки державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу встановлено факт незаконної порубки 61 дерева різних порід (вільха, ясен)», - йдеться у повідомленні.

Було встановлено, що земельна ділянка на якій відбулась незаконна порубка, перебуває в постійному користуванні ДП «Малинський лісгосп АПК», а також, що даний лісовий масив входить до ландшафтного заказника місцевого значення «Бензюкове».

«Завдяки злагодженим діям екоінспекторів було встановлено осіб причетних до незаконної вирубки дерев, які в свою чергу зізнались в скоєнні даного правопорушення. На місце вчинення порушення природоохоронного законодавства було викликано представників правоохоронних органів, задля фіксації даного злочину. Спеціалістами Інспекції був проведений розрахунок та встановлена сума збитків завданих навколишньому природному середовищу внаслідок незаконної порубки дерев, яка становить майже 6 млн грн», - зазначив начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.

У звʼязку з тим, що в діях осіб вбачаються ознаки злочину за статтею 246 ККУ, матеріали за даним фактом готуються для передачі до Житомирської обласної прокуратури та Головного управління Національної поліції України в Житомирській області для вжиття відповідних заходів реагування та притягнення винних осіб до відповідальності.

Довідково: заказник «Бензюкове» – ландшафтний заказник місцевого значення, створений у 2022 році у 65 кварталі Недашківського лісництва на площі 2,9 га в урочищі з однойменною назвою. Завданням заказника є збереження у природному стані чорновільхових лісів, рідкісних видів рослин, видів птахів, що охороняються за Бернською конвенцією.

Нагадаємо, 19 липня пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що на Житомирщині директор спецлісгоспу, депутат міськради організував з лісниками незаконну вирубку майже 190 сосен у ввіреному їм лісництві.

Як повідомляв Житомир.info, 28 лютого 2024 року на території лісового заказника місцевого значення «Словечанський кряж» фахівці екоінспекції виявили незаконну порубку 10 дубів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція порубка дерево заказник 
Матеріали по темі