Події

У річці Тетерів поблизу Житомира підтвердили факт забруднення, правоохоронці встановлюють винних

7 August 2024, 09:46

Екологи провели лабораторні дослідження проб зі струмка, який витікає з несанкціонованої труби в околицях с. Слобода-Селець.

Про це 7 серпня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Як повідомлялося раніше, фахівці Відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрали проби води зі струмка, що впадає в р. Тетерів, поблизу с. Слобода-Селець, де було зафіксовано скид нечистоту річку. За результатами визначень нормативи відсутні, але було зафіксовано високі концентрації: по азоту амонійному - 92 мг/л; фосфати-45 мг/л;ХСК (Хімічне споживання кисню)- 841 мг/л;Бск5 (Біохімічне споживання кисню) - 210 мг/л, завислі речовини - 56 мг/л, що характерно для фекальних стоків. Таким чином, відбувається забруднення води у р. Тетерів», - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з тим, що Інспекція не є органом слідства та дізнання, матеріали по даному факту направлені до Головного управління Національної поліції в Житомирській області задля вжиття заходів відповідного реагування та встановлення винних осіб, а також лист до Станишівської територіальної громади для визначення балансової належності даної труби й ліквідації незаконних під’єднань до неї.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2024 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу інформувала про те, що екологи відібрали проби з річки Тетерів біля околиць с. Слобода-Селець, де помітили скид стічних вод з різким запахом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція проба вода р.Тетерів с.Слобода-Селець забруднення 
Матеріали по темі