Події

Понад 9 років тюрми з конфіскацією майна отримав житомирянин, який організував нарколабораторію та збут психотропів

7 August 2024, 10:29

До понад 9 років позбавлення волі засуджено житомирянина — організатора злочинного угруповання за виготовлення та збут психотропних речовин.

Про це 6 серпня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення Житомирської обласної прокуратури 38-річного житомирянина визнано винним у придбанні прекурсорів, виготовленні та збуті психотропних речовин, організації місця для їх незаконного виготовлення, у складі організованої групи (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. ч. 2, 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317 КК України). Його засуджено до 9 років та 2 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього майна», - йдеться в повідомленні,

Прокурор у суді довів, що житель Житомира організував злочинне угруповання у складі трьох інших осіб (судовий розгляд стосовно них триває), яке протягом березня-червня 2023 року займалося незаконним обігом психотропних речовин та прекурсорів.

«Організатор угруповання створив «нарколабораторію» в одному зі своїх помешкань. У ході розслідування задокументовано 5 фактів збуту психотропів, вилучено близько 25 грамів амфетаміну, що є особливо великим розміром, знаряддя для його виготовлення та фасування», - повідомляє прокуратура.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось СУ ГУНП в області, оперативний супровід – УСР в області ДСР НПУ.

Нагадаємо, 5 червня 2023 року у Житомирі оголосили підозри трьом наркодилерам, які виготовляли та збували психотропні речовини. Правоохоронці встановили, що квартиру одного зі спільників вони перетворили у склад-лабораторію. Звідти ж і продавали наркотики. За даними слідства, організована злочинна група була у складі трьох чоловіків та жінки. «Товар» збували наркозалежним жителям Житомира. Детективи слідчого управління ГУНП в Житомирській області встановили, що 37-річний житомирянин розпочав свою незаконну діяльність наприкінці 2022 року. У листопаді 2023 року правоохоронці завершили розслідування та повідомили злочинному угрупуванню про підозру за кількома статтями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирок суд нарколабораторія житомирянин прокуратура наркотик психотроп злочинне угрупування збут  
Матеріали по темі