Події

Батьку та сину з райцентру Житомирської області, які розповсюджували PVP-солі та амфетамін, загрожує до 10 років тюрми

7 August 2024, 14:09

На Житомирщині поліція викрила батька та сина у поширенні наркотиків.

Про це 7 серпня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«5 серпня у м. Бердичеві правоохоронці затримали двох місцевих жителів, віком 58 та 30 років, з понад сотнею наркотичних пакунків. Попередньо, вони мали намір розповсюдити наркотичні засоби на вулицях райцентру шляхом «закладок», - йдеться в повідомленні.

Оперативники кримінальної поліції Бердичівського райвідділу провели викриття протиправної діяльності чоловіків під час перевірки інформації щодо незаконного обігу наркотиків у місті. За попередніми висновками фахівців, виявлені у них речовини містять особливо небезпечні психотропи: PVP-солі та амфетамін. Точний склад буде встановлено після проведення експертиз.

«Усі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи райвідділу. Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання одного з чоловіків було виявлено пакунок з кристалічною речовиною та вже розфасовані згортки з порошком, загальною вагою понад кілограм, а також ваги та інші свідчення протиправної діяльності. Все вилучене наразі направлено на експертне дослідження», - повідомляють правоохоронці.

6 серпня слідчі оголосили обом фігурантам про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Нині вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює Бердичівська окружна прокуратура.

Відповідно до чинного законодавства подібні дії караються позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 5 червня 2023 року у Житомирі оголосили підозри трьом наркодилерам, які виготовляли та збували психотропні речовини. Правоохоронці встановили, що квартиру одного зі спільників вони перетворили у склад-лабораторію. Звідти ж і продавали наркотики. За даними слідства, організована злочинна група була у складі трьох чоловіків та жінки. У листопаді 2023 року правоохоронці завершили розслідування та повідомили злочинному угрупуванню про підозру за кількома статтями. У серпні прокуратура повідомила, що 38-річному житомирянину присудили 9 років і 2 місяці позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня 2024 року у двох жителів Київщини, які робили «закладки» у лісі Малинської громади, вилучили майже 80 пакунків з наркотиками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик амфетамін Бердичів батько син поліція  
Матеріали по темі