Події

Між двома селами у Житомирській області невідомі вирубали майже 90 дерев, сума збитків склала понад 1,8 млн грн

8 August 2024, 09:57

У липні інспектори зафіксували незаконну порубку дереві між населеними пунктами с.Пиріжки Малинської громади та с.Малинівка Черняхівської громади.

Про це 8 серпня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«У липні 2024 року на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення, в якому було повідомлено про порубку дерев між населеними пунктами с. Пиріжки (Малинська ТГ) та с. Малинівка (Черняхівська ТГ)», - йдеться у повідомленні.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було встановлено факт незаконної порубки дерев 87 сироростучих дерев породи дуб.

«Спеціалістами Інспекції було проведено розрахунок та встановлено розмір завданої шкоди внаслідок незаконної порубки дерев який становить 1 805 005,48 грн. З метою встановлення особи винної у пошкодженні дерев, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України, для притягнення до відповідальності та відшкодування збитків згідно з чинним законодавством Державною екологічною інспекцією Поліського округу повідомлено Головне управління національної поліції в Житомирській області про вищевказаний факт», - розповів начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.

Нагадаємо, 2 серпня на території об'єкта природно-заповідного фонду в Коростенському районі, поблизу села Пиріжки, було виявлено незаконну порубку дерев на суму майже 6 мільйонів гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 19 липня 2024 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що на Житомирщині директор спецлісгоспу, депутат міськради організував з лісниками незаконну вирубку майже 190 сосен у ввіреному їм лісництві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція дерево порубка деревина 
Матеріали по темі