Події

Житель райцентру Житомирської області втратив понад 17 тис. грн, бо хотів отримати фінансову допомогу через соцмережі

8 August 2024, 10:36

Шахраї ошукали жителя Бердичева, який хотів отримати фінансову допомогу та перейшов за посиланням у соціальній мережі.

Про це 8 серпня повідомила пресслужба Бердичівського районного відділу поліції.

«6 серпня до поліції звернувся 53-річний житель м. Бердичева. Чоловік розповів, що хотів отримати фінансову допомогу та перейшов за посиланням, розміщеним в одній із соціальних мереж. На невідомому ресурсі він зазначив свої персональні дані та відомості про банківську картку», - йдеться у повідомленні.

У результаті втратив 17 500 гривень з власного рахунку.

Нині слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України, в межах якого встановлюють причетних осіб.

Нагадаємо, 5 червня правоохоронці повідомили, що у Житомирській області викрили трьох неповнолітніх юнаків, які під виглядом міжнародної грошової допомоги ошукували людей. Для цього вони використовували фішингові посилання, які поширювали у чатах соціальних мереж. Одноразові зняття коштів могли сягати від 50 тис. грн до понад 100 тис. грн. З-поміж постраждалих жителі з усієї України. За попередніми оцінками, загальна сума збитків може сягати понад мільйон гривень.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2024 року двоє жительок Коростенського району втратили майже 30 тисяч гривень, перейшовши за посиланнями у соціальних мережах. Зокрема, 53-річна жителька Олевська у мобільному застосунку отримала повідомлення від знайомого про фінансову допомогу від благодійників. Тож залишила заявку на її отримання за посиланням, а згодом банк сповістив про списання понад 13 тисяч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліція шахрай шахрайство банк рахунок фінансова допомога 
Матеріали по темі