Суспільство

Десантники бригади з Житомирської області розповіли, як у Торецьку знищують російську армію та найманців ПВК

8 August 2024, 16:48

Пресслужба 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України 8 серпня опублікувала відео про те, як житомирські десантники зупиняють росіян на торецькому напрямку.

«Ситуація на напрямку залишається надскладною, окупаційні війська продовжують намагатися штурмувати Торецьк. 95 бригада була терміново перекинута на новий напрямок для стабілізації ситуації. Поліські десантники приклали немало зусиль, щоб зупинити активний наступ противника та пригальмувати різкий прорив на напрямку. Ворог має кількісну перевагу в живій силі й техніці, але українські захисники беруть якістю, адже вони тримають оборону на своїй землі. Слава ДШВ! Слава Україні», - повідомляє відділення комунікацій 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України.

Зазначимо, десантники розповідають, як відпрацьовують по ворогу.

«Як завжди, наша бригада виконує надскладні завдання на різних напрямках. На цей час наш напрямок – це Торецьк. Працюємо по групах піхоти, по броньованій техніці, по автомобільній техніці. В основному, зараз йдуть міські бої, тобто бої в забудові», - розповідає командир розрахунку гармати Андрій.

«Проти нас стоїть окремий 132-й мотострілецький полк і ПВК «Ветерани». Противник дуже обізнаний, він постійно вдосконалює свої навички, але й ми також не стоїмо з боку, ми теж постійно вдосконалюємось для того, щоб нищити ворога. В небі над Торецьком у більшості пануємо ми. Ми їх можемо вражати на підходах, тобто вони навіть не доходять до наших позицій», - каже розвідник Максим.

«Ворог не зупиняється ні на хвилину, намагається штурмувати, бригада ефективно дає йому по зубах», - розповідає член екіпажу БпЛА Віталій.

«Для знищення Торецька російські окупанти дуже часто застосовують КАБи (ред.керовані авіаційні бомби), щоб знищити міську інфраструктуру», - каже командир батальйону Євгеній.

«Ми нищимо ворога в будь-який час, в будь-якому місці і завжди. Буде вмирати на нашій землі в будь-якому випадку», - підсумовує командир розрахунку гармати Андрій.

Нагадаємо, 28 липня президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні подякував 95 окремій десантно-штурмовій Поліській бригаді ДШВ ЗСУ.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2024 року відділ зв'язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України опублікував відео, у якому командир бригади Олег Апостол та інші десантники розповіли, як утримують позиції в Торецьку: «Нас може бути восьмеро, а їх – 20 і ми їх «косимо», як траву».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бригада ДШВ десантник 95 бригада Торецьк штурм ЗСУ війна  
Матеріали по темі