Здоров'я

Аптеки у медзакладах мають бути учасниками державної програми «Доступні ліки», - МОЗ

9 August 2024, 09:49

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив на обов’язковій участі у державній програмі «Доступні ліки» аптек, розміщених у медичних закладах.

Про це 8 серпня 2024 року повідомила пресслужба МОЗ.

«Усі аптечні заклади, розміщені на території закладів охорони здоров’я, зобов’язані працювати за програмою «Доступні ліки». У разі, якщо вам відомі випадки, коли такі аптеки не працюють за державною програмою, напишіть офіційне звернення на територіальний підрозділ Держлікслужби, що дасть можливість вийти з перевіркою та відпрацювати це питання. Загалом, програма «Доступні ліки» успішно працює по всій країні, і все більше пацієнтів отримують необхідні їм ліки безоплатно або з частковою доплатою», - сказав Віктор Ляшко.

Контакти Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Житомирській області: +380 (412) 41-32-81, +380 (412) 41-32-82, dls.zt@dls.gov.ua, вул. Леха Качинського, 12-А, м. Житомир, 10014.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області за програмою «Доступні ліки» у 2023 році було виписано понад 379 тисяч електронних рецептів, за якими можна отримати ліки безоплатно або з доплатою, але відсоток відпущених ліків по виписаних електронних рецептах у селах складає лише 30%, тоді як у Житомирі – майже 90%. Зауважимо, що на сайті житомирської лікарні №2 є перелік аптечних закладів обласного центру, де можна отримати ліки за програмою «Доступні ліки».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ Ляшко лікарня доступні ліки Держлікслужба медзаклад 
Матеріали по темі