Події

Директорці фірми з Житомирської області оголосили підозру за продаж військовим неякісних резервуари для палива за 15 млн грн

9 August 2024, 12:34

Директорку підприємства з Житомирської області викрили у заволодінні 15 млн грн держкоштів на резервуарах для палива.

Про це 8 серпня 2024 року повідомила пресслужба поліції Львівської області.

«Підприємство-підрядник, яким керувала жінка, постачало в одну з військових частин ємності для зберігання авіаційного палива (гасу) неналежної якості, що могло призвести до аварій. Наступні 12 років вона може провести за ґратами. 50-річну мешканку Житомирської області, керівницю приватного підприємства, викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону. Встановлено, що між приватним підприємством та однією з військових частин був укладений договір на постачання резервуарів для зберігання авіаційного палива (гасу). Згідно договору, на рахунки підприємства-підрядника були перераховані кошти на загальну суму більше 15 мільйонів гривень. Натомість, підрядник передав замовнику 36 резервуарів неналежної якості, непридатні для зберігання палива, що було підтверджено відповідними експертизами», - йдеться у повідомленні.

Зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу – тримання під вартою. Також правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Водночас Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зазначає, що жінка керує фірмою, яка спеціалізується на виготовленні металевої продукції і устаткування промислового призначення, неякісні резервуари вона продала військовим на Львівщині.

«Встановлено, що у цих ємностях, призначених для зберігання авіаційного палива, покриття на зовнішній і внутрішній поверхнях не відповідають якісним характеристикам та умовам договору. Правоохоронці задокументували 32 факти поставки бракованого товару на військовий об’єкт. Згідно з попередніми висновками фахівців Західного офісу Держаудитслужби, сума завданих державі збитків сягнула 15 мільйонів гривень», - зазначається у повідомленні.

Від редакції: в системі «Прозорро» є кілька закупівель військовими частинами сталевих резервуарів, в яких переможцем стало приватне підприємство «Крапт» з Коростеня, основним видом діяльності є виробництво інших готових металевих виробів. Керівниця та власниця фірми – Васьківська Наталя Григорівна, якій в червні 2024 року виповнилося 50 років, у 2015-2019 роках була депутаткою Коростенської районної ради від ВО «Батьківщина».

Як повідомляв Житомир.info, вже колишнього секретаря Оліївської сільської ради Житомирського району Бориса Ткаченка підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4, ч. 5 ст. 191 КК України: йдеться про розтрату майже 2 млн грн при закупівлі генераторів для потреб структурних підрозділів громади у листопаді – грудні 2022 року у приватного підприємця та товариства, яким керує депутатка цієї ж ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цистерна заволодіння майном тендер поліція прокуратура військова частина резервуар 
Матеріали по темі