Події

У заказнику на півночі Житомирської області незаконно вирубали дерева, збиток становить понад 220 тис. грн

9 August 2024, 13:32

На Коростенщині спеціалістами ДЕІ Поліського спільно з Філією «Олевське ЛГ» встановлено факт незаконної порубки на понад 200 тисяч гривень.

Про це 9 серпня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«8 серпня 2024 року під час здійснення рейдових заходів, спрямованих на запобігання адміністративних правопорушень на території Коростенського району поблизу с. Юрове (Олевська ТГ) спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу спільно з Філією «Олевське лісове господарство» ДП «Ліси України», в лісовому масиві Юріївського лісництва було зафіксовано факт порубки 4-х сиророслих дерев породи сосна, 2 з яких знаходились на території лісового заказника місцевого значення «Микитче», - йдеться в повідомленні.

«Інспекцією проведено розрахунок розміру шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу незаконною порубкою, яка склала 220 755,87 грн. У зв'язку з тим, що в діях осіб, що вчинили зазначену порубку, і особи яких наразі не встановлено, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 Кримінального кодексу України, в порядку статті 214 КПК України, Інспекція направила матеріали до Слідчого управління ГУНП в Житомирській області для вжиття заходів реагування», - розповів начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.

Довідково: Заказник «Микитче» - лісовий заказник місцевого значення, створений у 2001 році на території Коростенського району Житомирської області, філії «Олевське лісове господарство» на площі 3,2 га. Розташований на територіях: Журжевицького, Хоченського та Юріївського лісництв. Створений задля забезпечення охорони типових для кожного окремого ботаніко-географічного району лісових екосистем.

Нагадаємо, у липні інспектори зафіксували незаконну порубку 87 дерев між населеними пунктами с.Пиріжки Малинської громади та с.Малинівка Черняхівської громади, сума збитків склала понад 1,8 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня 2024 року на території ландшафтного заказника місцевого значення «Бензюкове» в Коростенському районі, поблизу села Пиріжки Малинської громади, виявили незаконну порубку 61 дерева різних порід на суму майже 6 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: порубка дерева заказник Микитче еколог ліс Медведовський ДЕІ екоінспекція  
Матеріали по темі