Суспільство

Представниця Житомирської області Анастасія Рибачок завоювала срібло на Олімпійських іграх

9 August 2024, 14:03

Українки Людмила Лузан та Анастасія Рибачок стали срібними призерками Олімпійських ігор у Парижі в каное-двійці на дистанції 500 метрів.

Про це 9 серпня повідомив Національний олімпійський комітет України.

«Українські веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Рибачок здобули срібну медаль у каное-двійці на дистанції 500 метрів. Українки фінішували з часом 1:54,30. Лузан та Рибачок стартували в розміреному темпі, подолавши половину дистанції за 56,97 секунди, що було шостим проміжним результатом. Однак на останніх 200 метрах українські веслувальниці активізувалися та обійшли пари з Іспанії, Польщі, Угорщини та Канади. Золото впевнено завоювали китаянки, встановивши олімпійський рекорд – 1:52,81. Зазначимо, що Сюй Шисяо та Сунь Мен'я є золотими призерами Олімпіади-2020 у Токіо в цій дисципліні. Бронзові нагороди здобули канадки Слоун Маккензі та Кеті Венсан. Венсан також є бронзовою медалісткою Токіо-20202, - інформує сайт «Чемпіон» в текстовій трансляції Олімпіади-2024.

Нагадаємо, Анастасія Рибачок (Четверікова) цього літа представляє Житомирщину на Олімпійських Іграх 2024 у Франції, на цих престижних змаганнях вона є єдиною представницею області. Анастасія Рибачок змагатиметься у двох категоріях – каное-двійка на 500 метрів і каное-одиночка на 200 метрів.

Фото з Facebook НОК

Як повідомляв Житомир.info, Міжнародна федерація каное заборонила веслувальниці Анастасії Рибачок виступати на Олімпіаді в Парижі з надписом на каное «I am Ukraіnian», своє обурення з приводу цього рішення висловили начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та офіційний партнер каноїстки компанія BGV.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олімпійські ігри веслування каное Рибачок Четверікова Олімпіада медаль 
Матеріали по темі