Економіка

До переліку індустріальних парків Житомирської області включили ще один: 30,2 га площі і майже 2 млрд грн інвестицій

9 August 2024, 16:35

Близько 1250 нових робочих місць буде створено завдяки роботі двох нових індустріальних парків у Житомирській та Львівській областях, рішення про включення парків «МА’РИЖАНИ» та «Добросин Інвест Парк» до Реєстру індустріальних парків Уряд ухвалив на засіданні 9 серпня 2024 року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Індустріальний парк «МА’РИЖАНИ» працюватиме на території Хорошівської територіальної громади Житомирського району Житомирської області. На площі 30,2 га розташуються підприємства переробної промисловості – виробництво текстилю, нетканих та будівельних матеріалів, а також ведення науково-технічної діяльності. Концепція парку передбачає створення 750 робочих місць та інвестиції, загальним обсягом майже 2 млрд грн», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 13 лютого 2023 року українсько-французький підприємець Мішель Терещенко поінформував, що у Хорошівській громаді Житомирської області планують створити плантацію промислових конопель, яка стане найбільшою в Європі: старий льонозавод в селі Рижани хочуть перетворити на сучасний кластер з вирощування та переробки технічних конопель. В лютому 2024 року в ОВА знову провели зустріч з представниками фірми «МА’РИЖАНИ», які розробили проєктну документацію майбутнього підприємства та розпочали реконструкцію частини будівель, тоді ж говорили про плани зі створення індустріального парку та залучення супутніх виробництв на цей майданчик.

Як повідомляв Житомир.info, розпорядженням Кабінету міністрів від 19 серпня 2022 року до Реєстру індустріальних (промислових) парків включено індустріальний парк «Малин-Захід». Станом на кінець 2023 року у Реєстрі індустріальних (промислових) парків було три з Житомирської області: «Коростень», «Житомир-Схід» та «Малин-Захід».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: індустріальний парк Мінекономіки інвестор конопля МА’РИЖАНИ Хорошів 
Матеріали по темі