Влада

Уряд ухвалив рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях і школах

10 August 2024, 09:06

Уряд продовжує працювати над децентралізацією енергосистеми та усунув непотрібні обмеження при ввезенні енергетичного обладнання.

Про це 9 липня 2024 року повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

«Сьогодні затверджуємо постанову, яка прибирає непотрібні обмеження при ввезенні такого обладнання. Зокрема, митним органам більше не потрібно буде надавати забезпечення сплати митних платежів. Це спрощення процедури, аби необхідне обладнання для нашої енергетики максимально швидко, без жодних затримок та додаткових платежів завозилося в Україну», - відзначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Також Уряд ухвалив рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах. Мова насамперед про сонячні панелі на дахах, а також встановлення установок зберігання енергії.

«Це завдання як для міністерств, так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл є автономними», - наголосив Денис Шмигаль.

Водночас Міністерство фінансів інформує, що на засіданні 9 серпня Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 р. № 1091».

«Прийняте рішення доповнює перелік товарів, при ввезенні яких на митну територію України та/або переміщенні транзитом не надається забезпечення сплати митних платежів митним органам. Передусім таке спрощення стосується ввезення електрогенераторного обладнання, обладнання для вітрової та сонячної генерації, акумуляторів (окрім акумуляторів малої потужності) та допоможе громадянам і бізнесу забезпечити власні потреби в енергозабезпеченні на час відновлення знищених ворогом енергетичних потужностей країни», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Житомирі 16 липня презентували нову Програму, направлену на зменшення споживання енергетичних ресурсів та збільшення частки енергії, виробленої з відновлюваних джерел. З 20 липня починала працювати програма доступних кредитів для ОСББ та ЖБК на купівлю та встановлення енергообладнання.

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня за домовленістю Міненерго та Єврокомісії Україна отримала понад 5,8 тисячі сонячних панелей для лікарень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ енергонезалежність Мінфін сонячні панелі СЕС енергетика Шмигаль 
Матеріали по темі