Місто

Житомирські екологи відібрали проби води з Тетерева, перевіряють на забруднення стоками

12 August 2024, 09:43

Держекоінспекція відібрала проби води на випуску №3 КП «Житомирводоканал».

Про це 11 серпня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«11 серпня 2024 року, оперативно реагуючи на повідомлення у соцмережах про скид нечистот у річку Тетерів в районі Паперової фабрики (м. Житомир), фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснили виїзд на місце ймовірного порушення природоохоронного законодавства та на випуску №3 КП «Житомирводоканал» Житомирської міськради зафіксували скид стічних вод у річку Тетерів. З метою встановлення ймовірного факту забруднення водного об’єкта, було відібрано проби на місці скиду», - йдеться в повідомленні.

Наразі спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю проводять дослідження показників складу і властивостей води. У випадку виявлення перевищень норми Інспекцією вживатиме заходів реагування у межах чинного законодавства.

Нагадаємо, 1 серпня ДЕІ інформувала про те, що екологи відібрали проби з річки Тетерів біля околиць с. Слобода-Селець, де помітили скид стічних вод з різким запахом. 7 серпня екологи повідомили, що факт забруднення річки підтвердився.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня 2024 року екологи виїжджали на вулицю Івана Гонти у Житомирі, де напередодні прорвало напірний колектор водоканалу. Фахівці відібрали ґрунти й воду для досліджень та обрахування збитків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проба еколог Тетерів стоки річка Житомирводоканал водоканал ДЕІ  
Матеріали по темі