Суспільство

Капітан, автор забитого голу та тренер житомирського «Полісся» поділилися враженнями після перемоги над «Шахтарем»

12 August 2024, 11:01

Головний тренер «Полісся» Імад Ашур прокоментував перемогу над «Шахтарем» в 2-му турі УПЛ.

Про це 12 серпня повідомила пресслужба ФК «Полісся».

- З важливою перемогою! Що на душі після перемоги над «Шахтарем»?

- Втома. Чекаємо наступної гри.

- Наскільки важливо було після невдачі в єврокубках з перемоги повернутися до УПЛ?

- Мені не хочеться з цієї точки зору дивитися на події, бо ми самі собі створюємо контекст. Для мене контекст кожної гри є окремим і важливим. Я казав вже багато разів: хочеться вигравати кожну гру. Чи зможемо ми це зробити? Ймовірно, що ні, бо нічого ідеального не буває. Чи будемо ми намагатися вигравати кожну гру? Так, ми будемо працювати в цьому напрямку. Чи ми вже там? Точно ні, але по багатьом параметрам сьогодні я можу хлопцям тільки подякувати, бо навіть коли не вдається все, бо є супротив, треба домінувати, мати перевагу та підвищувати ймовірність перемоги.

- Ви часто говорите про важливість командної гри. Наскільки задоволені тим, як хлопці спрацювали саме командно?

- Можна по-різному трактувати це поняття, бо команда може володіти м’ячем, домінувати і тоді для спостерігачів буде захват. В такому випадку всі будуть казати: «вау, ось це командна гра». Але командно треба вміти й умовно страждати, треба вміти це робити, бо не завжди все буде йти за нашим сценарієм. Якщо говорити з цієї точки зору, то можу сказати, що вони – неймовірні!

- Якими від вас були настанови в перерві, адже, мабуть, було розуміння, що «Шахтар» буде більше тиснути?

- Так, було розуміння особливо після перших 15-ти хвилин другого тайму, коли ми були вимушені зупинити гру. Було розуміння, бо ми тільки набираємо тих фізичних кондицій, яких хочемо. Щоб нав’язувати ту гру, яку ми хочемо, але ми поки що не там. Ми це відчули і проговорили, що є ймовірність того, що доведеться робити те, що нам не дуже хочеться робити. Мені особисто категорично не подобається відходити назад, але стратегічно це треба було робити, враховуючи те, що ми бачили. На перший план вийшла необхідність бути максимально дисциплінованими індивідуально. Навіть якщо суперник нам завдає великих проблем треба було зробити все, щоб завадити змінитися рахунку. Ми всі граємо для перемоги, ми хочемо перемагати так, як ми хочемо. Якщо нам цього зробити не дають, то ми все одно хочемо перемагати. За це я хлопцям можу тільки подякувати, бо, на мою думку, якщо ми вже створюємо такий контекст, то це важлива перемога в цьому контексті. Супер, я дуже радий, що ми так дебютували.

Також своїми враженнями поділилися капітан «Полісся» Руслан Бабенко та автор забитого голу Сергій Чоботенко.

Відео ФК «Полісся»

Коментар Руслана Бабенка

- Руслане, відразу в першій грі з капітанською пов’язкою стається перемога над «Шахтарем».

- Так, ми дуже багато працювали. Для багатьох сталася неочікувана перемога, тут я маю на увазі експертів. Багато експертів після матчів єврокубків нас критикували, бо там у нас не все виходило. Так, виграли. Молодці. Але, я вважаю, що нам ще є багато над чим працювати, команда тільки будується. Сьогодні пораділи, а завтра вже треба налаштовуватися на нову гру.

- Сьогодні команда всю енергію залишила на полі?

- Так, згоден з вами. Насамперед віддали багато енергії, я вважаю, що на полі була команда. З кожним тренуванням ми все краще відчуваємо одне одного, це додає впевненості, але й далі працювати-працювати.

- Що було найскладніше в сьогоднішньому матчі?

- Темп. Всі бачили, що багато хто з нас впіймав багато судом. Тренер каже, що в нас нові тренування і з кожною грою ми будемо відчувати себе все краще. Сьогодні було найважче саме у фізичному плані.

- Емоції якісь залишилися?

- Ні, віддали всі емоції в роздягальні. Якщо ми виграли «Шахтар», то треба вигравати й наступні матчі. Взагалі я не люблю багато розмовляти, хочеться на полі показувати справою перед вболівальниками, щоб вони цінували те, що ми робимо.

- Головне, щоб вболівальники зрозуміли, що ця перемога була закономірною.

- Сто відсотків. Я тому й кажу так акуратно щоб вже завтра налаштуватися на нову гру і так продовжити.

- Ви задали хороший тон на старті сезону.

- Так, для багатьох це неочікувано. Значить, ми щось робили правильно.

Коментар Сергія Чоботенка

- Сил та емоцій не залишилося, все віддали на полі?

- Немає, голос теж втратив, тому важко говорити.

- Треба було робити підказки?

- Було багато глядачів, було багато емоцій, тому багато кричали і підказували.

- Якби до грим сказали, що «Шахтар» буде переможений – 1:0, повірили б?

- Думаю, ні, не повірили б.

- Наскільки складно давалася гра?

- В нас тут є оцінки і там максимальна - 10, тому я поставлю 12 по складності (сміється). Дуже важко було, команда – герої. Думаю, всі бачили як ми віддавались на полі, багато сил віддали. Я вітаю команду з цією перемогою, це було дуже відважно.

- Хочеться почути про епізод з забитим голом.

- Вбіг та пробив. Книш дуже щасливий, адже він довго цього чекав. Тренер рік чекав, щоб я забив, також працював індивідуально з Гітченком. Я вітаю і себе, і Книша, і Гітченка, і команду в цілому.

Нагадаємо, 11 серпня у першому матчі сезону в чемпіонаті УПЛ житомирський футбольний клуб «Полісся» грав проти донецького «Шахтаря». Перший там завершився з рахунком 0:1 на користь «Полісся»: на 35 хвилині забив Сергій Чоботенко. Це був єдиний гол у грі: «Полісся» перемогло чемпіона України в першій грі УПЛ цього сезону з рахунком 0:1.

Як повідомляв Житомир.info, новий сезон у 2024 році житомирське «Полісся» розпочало з двох поразок та вильоту у кваліфікації Ліги конференцій: 25 липня у другому кваліфікаційному раунді Ліги Конференцій житомирський футбольний клуб «Полісся» поступився ФК «Олімпія» з Любляни з рахунком 0:2; 1 серпня під час матчу-відповіді поліські «вовки» програли з рахунком 1:2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол ФК "Полісся" післяматчеві коментарі Ашура Чоботенко Бабенко 
Матеріали по темі