Суспільство

На автодорозі Житомирської області ремонтують вибоїни та бар’єрні огородження

13 August 2024, 12:34

На автошляху Васьковичі – Шепетівка проводять дорожні роботи для безпечного проїзду транспорту.

Про це 13 серпня повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«Мінімально необхідний для утримання пропускної здатності комплекс робіт з утримання дороги Р-49 Васьковичі – Шепетівка проводимо в межах ліміту фінансування. На час воєнного стану не маємо можливості планувати та проводити капремонти, тому забезпечуємо проїзд важливими дорожніми артеріями області за рахунок експлуатаційного утримання», - йдеться у повідомленні.

Які роботи проводять:

  • ремонтують дорожнє покриття від аварійних вибоїн між селами Кутище та Зорянка та від села Колодянка до кордону з Хмельниччиною,
  • проводять скошування трави на узбіччях,
  • ремонтують бар’єрне огородження,
  • розкрижовують повалені вітром дерева,
  • прибирають від сміття зупинки громадського транспорту та випорожнюємо урни.

Регіональний шлях загального користування державного значення Р-49 був побудований у два етапи в 1933 та 1937 роках. Дорога пролягає Коростенським та Звягельським районами області та має протяжність на Житомирщині - 134,2 км.

За співфінанасування місцевих бюджетів близько п’яти років тому у селах Радичі, Варварівка та Вересівка був проведений капремонт з розширенням проїзної частини та відновленням двох мостів - це майже 8 кілометрів дороги Васьковичі – Шепетівка.

Нагадаємо, 1 серпня Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області інформувала, що через обмежене фінансування дорожники застосовують декілька видів ремонту на трасі у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці липня 2024 року до редакції Житомир.info звернувся читач з приводу жахливого стану дороги на Радомишль. До свого звернення він додав фото глибоких ям на дорозі. У Службі відновлення та розвитку інфраструктури в Житомирській області нам розповіли, що через повномасштабне вторгнення рф коштів на капремонти доріг немає, але базовий ремонт покриття на дорозі буде.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД дорога ремонт яма вибоїна траса 
Матеріали по темі