Економіка

В Україні найбільші зарплати у програмістів і фінансистів, найменші – в освітян

14 August 2024, 13:20

Середньомісячна заробітна плата в освіті є найнижчою з усіх видів економічної діяльності в Україні, а найвища – у сфері інформації та телекомунікацій і у фінансовій та страховій діяльності.

Такі дані наводить Мінекономіки в оприлюдненому 1 серпня моніторингу основних подій в економіці за червень 2024 року.

«На рівень оплати праці у 2023-2024 роках і далі впливають чинники 2022 року – наслідки активних бойових дій на значній території України, а саме: тимчасова втрата значної території, руйнація інфраструктури та підприємств (або їх пошкодження, що зумовило призупинення їх діяльності), суттєві перманентні руйнування логістики та значна кількість людей працездатного населення за кордоном (мігрантів) та в лавах Збройних Сил України, що створює значні структурні дисбаланси на ринку праці. Водночас вітчизняні суб’єкти господарювання підвищують рівень оплати праці з метою утримання та залучення нового висококваліфікованого персоналу в умовах нестачі трудових ресурсів у країні», - зазначають в Міністерстві економіки.

За даними Мінекономіки, в трійку найвищих середньомісячних зарплат у І кварталі 2024 року входили: інформація та телекомунікація (49 тис. 473 грн); фінансова та страхова діяльність (39 тис. 116 грн); професійна, наукова та технічна діяльність (26 тис. 316 грн).

Найнижчі зарплати були в таких сферах: освіта (12 тис. 649 грн); мистецтво, спорт, розваги та відпочинок (13 тис. 663 грн); будівництво (14 тис. 561 грн).

* Інформація сформована на основі фактично поданих підприємствами звітів та проведених дооцінок показників, дані можуть бути уточнені

Щодо середньої зарплати тих, хто шукає роботу, то станом на початок липня 2024 року вона була 20,4 тис. грн, а у пропозиціях роботодавців – 19,5 тис. грн.


Джерело: Держстат, розрахунки Мінекономіки, https://www.work.ua за вакансіями та резюме

Як повідомляв Житомир.info, Мінфін опублікував інформацію щодо заробітних плат в державних органах у січні-травні 2024 року, зокрема, нарахована середня зарплата в Житомирській ОДА в травні була 32,1 тис. грн при середньому окладі 14,7 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата Мінекономіки освіта  
Матеріали по темі