Влада

Затриманий за підозрою в отриманні хабарів лікар-невропатолог працює в Житомирській районній лікарні

16 August 2024, 11:08

Представник лікарської комісії, якого затримали 13 серпня на вимаганні грошей за підтвердження інвалідності з хворого на хронічне системне захворювання опорно-рухового апарату – лікар-невропатолог КНП «Житомирська багатопрофільна опорна лікарня» Новогуйвинської селищної ради Олександр Лук'яненко.

Про це Житомир.info стало відомо з власних джерел.

В інформації СБУ йшлося про затримання члена лікарської комісії Житомирської опорної лікарні, поліція повідомляла, що затриманому лікарю-невропатологу 64 роки.

Зауважимо, що після внесення змін у законодавство щодо декларування члени лікарських комісій мають оприлюднювати свої декларації. В декларації за 2023 рік лікаря-невропатолога опорної лікарні Лук'яненка Олександра Григоровича зазначено, що минулого року він отримав 81 тис. 338 грн пенсії, 301 тис. 447 грн зарплати за основним місцем роботи і 74 тис. 899 грн зарплати за роботу за сумісництвом у Житомирському геріатричному пансіонаті Житомирської обласної ради. Готівкою лікар-невропатолог задекларував готівкою 30 тис. доларів.

Зауважимо, що під час обшуків за місцем проживання лікаря правоохоронці виявили 88,8 тисячі доларів та 500 євро, «походження яких встановлюється».


Нагадаємо, 15 серпня СБУ, поліція та прокуратура інформували про затримання лікаря-невропатолога, члена лікарсько-консультативної та військово-лікарської комісій комунального медичного закладу, який організував схему вимагання хабарів за допомогу в отриманні висновків-підтверджень ступенів захворювання та позитивних рішень МСЕК про продовження, зміну або присвоєння групи інвалідності. Затриманому оголосили підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2024 року під час отримання неправомірної вигоди в центрі Житомира затримали лікаря-травматолога Житомирського військового клінічного госпіталю, який за різні суми хабарів гарантував вплив на позитивне рішення колег із військово-лікарської комісії про непридатність учасників бойових дій до подальшої військової служби та із МСЕК – про встановлення групи інвалідності. Лікарю повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом), водночас в Корольовському райсуді Житомира з 2020 року розглядається справа по обвинуваченню цього ж лікаря за ч.3 ст. 369-2 КК України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар лікар ВЛК інвалідіність невропатолог лікарня Лук'яненко 
Матеріали по темі