Влада

У Житомирській громаді найбільша кількість зареєстрованих заяв на компенсацію за зруйновне росіянами житло

16 August 2024, 15:01

У Житомирській області подано майже 1020 заяв на відновлення пошкодженого росією майна.

Про це 16 серпня повідомила пресслужба Житомирської обласної державної адміністрації.

«На сьогодні в Житомирській області з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» громадянами подано 1 019 заяв на отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження. Найбільше подано заяв у Малинській громаді – 206, Овруцькій – 181, Житомирській – 152, Станишівській – 104», - йдеться у повідомленні.

Також, в електронному реєстрі «єВідновлення» зареєстровано 191 заява на отримання компенсації за зруйноване житло. Найбільше подано заяв від власників житла Житомирської громади – 94 заяви, Народицькой – 34, Малинської – 33 , Коростенській – 14, Овруцькій – 8.

В пресслужбі облдержадміністрації, звертають увагу власників пошкодженого агресором житла що в програмі єВідновлення відбулися зміни, а саме:

  • витяг про несудимість можна буде замовити в Дії при заповненні заявки на єВідновлення. Раніше члени місцевої комісії самі перевіряли, чи є в людини судимість, а відповідь доводилося чекати днями;
  • законні представники власників пошкодженого житла можуть подати заявку на єВідновлення та отримати виплату на ремонт. Це стосується випадків, коли одноосібним власником пошкодженого майна є неповнолітні чи недієздатні особи, яким призначено опікуна.

Щоб подати заяву, потрібно звернутися до ЦНАПу та надати підтверджувальні документи, що людина є законним представником. Гроші надійдуть на картку єВідновлення представника

Нагадаємо, станом на 2 серпня в Житомирській області з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» громадяни подали 999 заяв на отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження, та 186 заяви на отримання компенсації за зруйноване житло.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9 травня 2024 року у Житомирській області було подано 916 заяв на отримання компенсації для відновлення пошкодженого житла, комісіями було прийнято 699 рішень про надання компенсації на загальну суму 73,5 млн грн. Щодо зруйнованого житла, то станом на 15 березня 2024 року власникам 99 осель були сформовані житлові сертифікати для придбання житла у забудовника чи на вторинному ринку на загальну суму 108,3 млн грн та 1 грошову компенсацію для відбудови приватного житлового будинку на власній земельній ділянці на суму 1,2 млн грн. Також комісіями прийнято 19 рішень про відмову у виплаті компенсації за зруйноване житло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло єВідновлення компенсація пошкоджене житло обстріл зруйноване житло ОВА 
Матеріали по темі