Місто

На майдані Корольова у Житомирі почалися підготовчі роботи для встановлення «Алеї Героїв»

16 August 2024, 15:06

В центрі Житомира, на майдані Корольова, 16 серпня почалися підготовчі роботи для встановлення «Алеї Героїв, які загинули за Україну».

На майдані планують встановити металеву конструкцію і десять секцій, на кожній з яких буде розміщено близько 60 фотографій захисників та захисниць, які загинули в російсько-українській війні, починаючи від 2014 року.

Нагадаємо, на початку липня цього року заступник мера Олег Смаль розповідав, що загальна вартість проєкту близько 600 тис. грн, стенди з портретами планують встановити до Дня пам'яті загиблих захисників України, який відзначають 29 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, під час сесії Житомирської міської ради 11 квітня 2024 року мер Сергій Сухомлин розповів, що з родинами загиблих обговорювали створення «Алеї пам’яті», але не всі сім’ї загиблих хочуть розміщувати там портрети своїх рідних. 15 квітня 2024 року у міській раді на зустрічі з родинами загиблих обговорювали місце встановлення «Алеї Героїв». До початку травня затвердили ескізний проєкт, але потім за побажаннями рідних загиблих захисників вносили зміни і тому не встигли встановити до 23 травня – Дня Героїв, як планували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алея пам'яті майдан Корольова алея героїв військовий  
Матеріали по темі