Суспільство

На брифінгу в Житомирській ОВА застерігали від шахрайських оголошень про «набори школяра» від ЮНІСЕФ

19 August 2024, 16:54

Директорка Агенції регіонального розвитку Житомирської області Маргарита Сіранчук. на брифінгу спростування інформацію про оголошення від ЮНІСЕФ, що ширяться мережею.

Про це 19 серпня повідомляє пресслужба ОВА.

«Останнім часом у мережі інтернет все частіше з’являються шахрайські оголошення, що пропонують отримати так звані «набори школяра» від ЮНІСЕФ. Звертаю вашу увагу, що ці оголошення є неправдивими та мають на меті ввести вас в оману. ЮНІСЕФ наразі не приймає заявки на отримання наборів школяра, грошової допомоги чи будь-яких інших виплат. Шахраї можуть намагатися скористатися вашою довірою, пропонуючи перейти за підозрілими посиланнями, де ви можете втратити свої особисті дані. Щоб уникнути небезпеки, закликаю вас бути надзвичайно обачними. Не переходьте на сторонні ресурси, які вам можуть надсилати через електронну пошту, соціальні мережі чи месенджери. Уникайте введення своїх особистих даних на сумнівних сайтах, адже це може призвести до їхнього викрадення. Якщо у вас виникли сумніви щодо того, чи є певна інформація правдивою, звертайтесь до офіційних джерел. Вся актуальна інформація про програму грошової допомоги «Спільно» доступна виключно на офіційному сайті ЮНІСЕФ. Це єдине надійне джерело, де можна отримати точну та перевірену інформацію», - наголосила Маргарита Сіранчук.

Із запитання щодо програми «Спільно», або зауваженнями щодо якості отриманої гуманітарної допомоги, треба звертатися на «гарячу лінію» ЮНІСЕФ за номером: 0 800 600 017. Телефонні дзвінки є абсолютно безкоштовними, а фахівці гарячої лінії готові допомогти з понеділка до п’ятниці, з 8:00 до 18:00.

Як повідомляв Житомир.info, Міністерство юстиції України 24 липня 2024 року оприлюднило поради для користувачів щодо захисту від шахраїв власних облікових записів у месенджерах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шайрай Сіранчук шахрайство ЮНІСЕФ  
Матеріали по темі