Події

У місті Житомирської області викрили чоловіка, який закликав радіти загибелі українських захисників та виправдовував рф

20 August 2024, 11:10

СБУ викрила на Житомирщині чергового «фаната срср» на пропаганді комунізму та «руського міра».

Про це 19 серпня повідомляє пресслужба управління Служби безпеки України у Житомирській області.

«На Житомирщині співробітники Служби безпеки викрили чергового Інтернет-агітатора, який поширював тези кремлівської пропаганди та публічно «захищав» збройну агресію рф проти України. За даними слідства, «лобістом» ворожої ідеології виявився уродженець іванівської області (рф), який уже декілька десятиліть мешкає у Коростишеві та має громадянство нашої держави. Фігурант позичав для поширення деструктивний контент із центральних російських медіа-«рупорів кремля» та із проросійських груп у заборонених в Україні «Однокласниках» типу «Хочу в ссср», «Назад в ссср» тощо», - йдеться в повідомленні.

В опублікованих зловмисником дописах кремлівські пропагандисти підтримували президента росії путіна, прославляли окупантів-т.зв. «героїв сво» та переконували, що українські захисники – це націоналісти, через загибель яких варто виключно радіти.

Крім того, чоловік активно поширював у мережі заборонену в Україні радянську символіку, пропагував комуністичний режим, возвеличував часи правління радянських керманичів та ностальгував за «совковими» цінностями.

Ініційовані спецслужбою експертизи підтвердили протиправний характер публікацій зловмисника.

У ході санкціонованих слідчих дій за місцем проживання фігуранта справи правоохоронці вилучили мобільний термінал, який він використовував у протиправній діяльності.

На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили коростишівцю про підозру за:

  • ч. ч. 1 та 2 ст. 436- 1 (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів),
  • ч.ч. 2 та 3 ст. 436- 2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт разом із матеріалами справи скеровано до суду для розгляду по суті.

Документування протиправної діяльності здійснили кіберфахівці та слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва прокуратури.

Нагадаємо, 29 липня СБУ повідомила, що викрила на Житомирщині ще трьох ворожих агітаторів: заперечували збройну агресію рф проти України та закликали молитися за путіна.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2024 року СБУ закликала українців повідомляти про зрадників і колаборантів. Для цього можна скористатися чат-ботом СБУ «Stop russian war» t.me/stop_russian_war_bot або ж повідомити співробітників Управління СБУ в Житомирській області за цими контактами +380 412 472 152, +380 96 563 02 07, email: usbu_zhr@ssu.gov.ua

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: глорифікація СБУ війна росіянин комуністична символіка  
Матеріали по темі