Місто

Житомирські спортсмени Максим Гринь і Данило Сич та їхні тренери отримали грошові сертифікати

22 August 2024, 16:09

Двом житомирським спортсменам Максиму Гриню та Данилу Сичу і їхнім тренерам Олексію Юрчаку та Віталію Тищенку у міській раді вручили грошові сертифікати.

Про це 22 серпня повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Вихованець ДЮСШ «Авангард» Максим Гринь – чемпіон світу з сучасного п’ятиборства серед юнаків U-17 (Анкара, Туреччина). Чемпіонат проходив 2-7 липня і зібрав спортсменів з 10 країн. Збірна команди України в складі Максима Гриня, Олександра Чернишова та Максима Ковальчука з сумарним результатом 4274 бали випередила срібних призерів італійців.

Хлопець почав займатися п’ятиборством з шести років. Обрав цей вид спорту, оскільки дідусь також ним займався.

«У Туреччині були мої перші міжнародні змагання. Підготовка до чемпіонату була важка й зайняла близько 2-3 тижнів. Крім тренувань, більше нічого тоді і не бачив. На змаганнях було атмосферно, команда з України дуже підтримувала. Наразі мене мотивує уже досягнутий результат – маю бажання тренуватися ще більше й отримувати кращі результати. У вересні планую виступити на чемпіонаті світу в Португалії, а далі – Олімпійські ігри», – каже Максим Гринь.

Данило Сич – вихованець обласної школи вищої спортивної майстерності. Він здобув срібло на чемпіонаті світу з сучасного п’ятиборства серед юніорів (Олександрія, Єгипет). У змаганнях, які проходили 24-30 червня, взяло участь 17 команд (держав). До них Данило готувався близько місяця, і з сумарним результатом 4478 балів збірна команда України виборола срібні нагороди.

Міський голова подякував спортсменам за високі досягнення та побажав хлопцям й надалі прославляти Житомир.

Нагадаємо, з 13 по 18 серпня в місті Софія, Болгарія, відбувся юніорський чемпіонат Європи з сучасного пʼятиборства на якому українські п’ятиборці здобули срібло. У складі команди був житомирянин Данило Сич. А з 2 по 6 липня у Туреччині українська збірна здобула «золото» на чемпіонаті Європи з сучасного п'ятиборства, у складі команди був житомирянин Максим Гринь.

Як повідомляв Житомир.info, у Єгипті на чемпіонаті світу з сучасного п’ятиборства, який відбувався з 24 по 30 червня 2024 року, збірна команда України здобула «срібло», у складі команди змагався житомирянин – Сич Данило.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сертифікати спорт Гринь Сич Тищенко Юрчак Тищенко спортсмен міськрада  
Матеріали по темі