Місто

Більшість житлових будинків у Житомирі пройшли першу перевірку комунальників на готовність до подачі тепла

22 August 2024, 16:49

Житомирські комунальники перевіряють чи готові житлові будинки до подачі тепла.

Про це 22 серпня повідомляє КП «Житомиртеплокомуненерго».

«Наближається час початку опалювального сезону. Наразі житловий фонд та об'єкти соціальної сфери проходять перевірку на готовність до подачі теплоносія. Першу перевірку пройшли вже 75% житлових будинків. Теплова інспекція ЖТКЕ перевірила стан систем опалення у будинках, справність засувок та те, наскільки керуючі компанії та ОСББ подбали про енергозбереження під'їздів», - йдеться в повідомленні.

Після проходження першої перевірки ОСББ та керуючі компанії отримали приписи на усунення виявлених проблем.

«Цього року маємо знову проблеми з підтопленням підвалів. Коли вони частіше використовувалися як укриття, то підтоплень було набагато менше.Інша суттєва проблема підготовки до цьогорічного опалювального сезону — брак кваліфікованих працівників. Як у ЖТКЕ, так і серед тих, хто проходить перевірки. Значна частина наших фахівців зараз перебуває на військовій службі. Паралельно з житловими будинками перевіряємо стан готовності закладів освіти. До 1 вересня плануємо перевірити школи, далі — дошкільні навчальні заклади», - повідомляють у КП «Житомиртеплокомуненерго».

Після усунення виявлених проблем, на житловий фонд та об'єкти соціальної сфери очікує друга перевірка.

Нагадаємо, цьогоріч опалювальний сезон у Житомирі завершився 30 березня.

Як повідомляв Житомир.info, 29 серпня 2023 року КП «Житомиртеплокомуненерго» повідомляло, що близько 80% будинків пройшли перевірку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖТКЕ опалення опалювальний сезон тепло перевірка Житомиртеплокомуненерго  
Матеріали по темі