Події

Минулої доби поблизу Житомира горів приватний будинок, а у селі Садове – магазин

23 August 2024, 09:58

Минулої доби сталася пожежа в продуктовому магазині у с. Садове Коростишівської громади Житомирського району, а в Оліївській громаді загорівся дах житлового будинку.

Про це 22 серпня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«По прибуттю до місця події було встановлено, що з покрівлі магазину йде сильний дим. Враховуючи вітряну погоду та через загрозу поширення пожежі на більшу площу було прийнято рішення залучити на допомогу додаткові сили і засоби. Спільним зусиллями двох пожежних відділень за 2 години пожежу ліквідували. Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено 50 кв.м покрівлі. Причина виникнення займання встановлюється фахівцями», - йдеться в повідомленні.

Також 22 серпня о 12:36 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев'яному піднавісі у с. Оліївка Оліївської територіальної громади Житомирського району.

«Повідомлення про подію надійшло від місцевих мешканців, адже господарів вдома не було. На момент прибуття двох відділень рятувальників з’ясувалося, що вогонь охопив покрівлю впритул розташованого до піднавіса цегляного житлового будинку на площі 96 кв. м та перекинувся на господарську будівлю. Швидкому розповсюдженню вогню сприяли пізній виклик рятувальників та сильний вітер. Існувала загроза поширення пожежі всередину будинку. О 13:21 пожежу вдалось локалізувати, а о 14:45 - ліквідувати. Вогонь встиг знищити покрівлю оселі, піднавіс та фронтон господарчої будівлі. Не допущено подальшого поширення полумʼя. Ймовірна причина займання — коротке замкнення електромережі. Усі обставини пожежі наразі встановлюються», - повідомляють рятувальники.

Нагадаємо, 11 серпня у с. Красилівка Коростишівської територіальної громади Житомирського району через коротке замикання електромережі згорів дах будинку.

Як повідомляв Житомир.info, 6 серпня 2024 року в Олевську та Коростені сталися дві пожежі піднавісів для зберігання дерев’яних матеріалів, в одному з них була вантажівка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа рятувальник ДСНС Оліївка Садове магазин будинок  
Матеріали по темі