Влада

Керівник Житомирської облради доручив провести громадське обговорення щодо присвоєння центру реабілітації імені колишнього керівника

23 August 2024, 12:09

Житомирська обласна рада збирається провести громадське обговорення щодо зміни назви КНП «Обласний медичний центр реабілітації» шляхом включення в назву імені Олександра Торбаса.

Відповідне розпорядження 21 серпня 2024 року підписав перший заступник голови облради Олег Дзюбенко.

«Провести громадське обговорення з питання зміни назви комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр реабілітації» Житомирської обласної ради шляхом включення в назву імені Олександра Торбаса. Відповідальною особою за проведення громадського обговорення та визначення форми його проведення призначити в.о. директора комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр реабілітації» Житомирської обласної ради Козловець Г.І.», - йдеться у розпорядженні.

В документі зазначається, що ініціатором перейменування є ГО «Громадська організація по боротьбі з корупцією та неправомірними діями державних службовців в Житомирській області «Народний контроль», яка 5 червня 2024 року направила до обласної ради відповідне звернення.

ГО «Народний контроль» була зареєстрована у Житомирі в квітні 2024 року, керівником та одним із співзасновників є Андрій Федірко, також серед засновників організації – Світлана Федірко, Ігор Калінчук, Руслан Петрик.

Нагадаємо, після тяжкої хвороби 30 травня 2024 року помер директор департаменту охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації Олександр Торбас, який з лютого 2017 року до квітня 2023 року керував обласним центром реабілітації.

Олександр Торбас на сесії облради 27 квітня 2023 року

Як повідомляв Житомир.info, депутати Житомирської обласної на сесії 16 березня 2023 року ухвалили звернення до Кабміну та РНБО щодо подальшого функціонування комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради (колишня турбаза «Лісовий берег»): подальше функціонування закладу під загрозою через рішення судів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Торбас центр реабілітації перейменування громадське обговорення Федірко  
Матеріали по темі