Події

Підлітка з села Житомирської області, який намагався зґвалтувати літню жінку, суд відправив на примусове лікування

23 August 2024, 12:59

У Бердичеві обвинуваченого у замаху на зґвалтування суд відправив на примусове лікування.

Про це 22 серпня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду.

«Бердичівський суд, розглянувши у закритому судовому засіданні кримінальне провадження з обвинувачення жителя одного із сіл Житомирського району у незакінченому замаху на зґвалтування (ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 152 КК України), визнав доведеним учинення інкримінованого йому особливо тяжкого злочину та постановив застосувати до обвинуваченого примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом, оскільки правопорушення той скоїв, перебуваючи у стані неосудності», - йдеться в повідомленні.

Суд встановив, що навесні 2024 року обвинувачений К. 2009 року народження намагався зґвалтувати свою односелицю у її помешканні, скориставшись тим, що жінка не могла чинити фізичного опору через свій похилий вік.

«Завершити злочин парубок не зміг через обставини, що не залежали від його волі, та фізіологічних причин. Судова комплексна психолого-психіатрична експертиза виявила в обвинуваченого психічні захворювання та встановила, що він не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. У судовому засіданні обвинувачений визнав обставини скоєння суспільно небезпечного діяння та не заперечував проти проходження відповідного лікування», - повідомила пресслужба суду.

Нагадаємо, у січні в Житомирській області суд відправив неповнолітнього на примусове лікування, а раніше судимому призначив понад 5 років тюрми. У період з червня по липень 2023 року вони вчинили низку крадіжок чужого майна, а саме: мопеда, мотоцикла та велосипеда.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування суд вирок примусове лікування підліток Бердичів неповнолітній  
Матеріали по темі