Здоров'я

Науково-практична конференція «Медсестринська освіта і практика: розвиток цифрової компетентності»

23 August 2024, 16:03

У листопаді 2023 року USAID HRS («Підтримка реформи охорони здоров’я») розпочала грантову програму для закладів медичної освіти в Україні, серед яких є Житомирський медичний інститут Житомирської обласної ради. Мета цієї програми – оновити навчальну програму у розвитку цифрової компетенції, а також використання інформаційних і комунікаційних технологій у сфері охорони здоров'я.

«Вітаю всіх на цій науково-практичній конференції з медицинської освіти і практики. Діджиталізація – це дуже важлива тема для нас всіх. Це особливо важливо, тому що я знаю і ви добре знаєте, що майбутнє системи охорони здоров'я України залежать саме від вас. Наші партнери – це НСЗУ, Міністерство охорони здоров'я України, звичайно, наші місцеві партнери, ми підтримуємо дуже активну цифрову трансформацію у системі охорони здоров'я. Житомирський медичний інститут – це такий заклад, з яким нам найприємніше співпрацювати»,- розповідає Девід Елкінс - керівник проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» (USAID HRS).

Навчальна програма буде охоплювати всі рівні медичної та фармацевтичної освіти. І дуже важливим є те, що вона також включатиме безперервний професійний розвиток саме медсестринського персоналу.

«Участь у грантовій програмі надала можливість Житомирському медичному інституту сформувати нові навчальні програми, створити сучасний навчально-методичний контент та впровадити його в організацію освітнього процесу для медичних сестер та братів як на до, так і після дипломному рівні. Фактично, вже сьогодні ми відчуваємо ефект такої діяльності, що стосується рівня підвищення цифрової компетентності як у студентів, так і у практикуючих медичних сестер. Ми сподіваємося, що наш позитивний досвід надасть можливість і подальше втілювати і розширювати зміни, які здійснюються стосовно цифрової трансформації системи охорони здоров'я на теренах всіх країн. Фактично, надасть можливість сформувати нову генерацію фахівців з медсестринства, які будуть відповідати цим викликам», коментує – в.о. ректора Житомирського медичного інституту Житомирської обласної ради Світлана Гордійчук.

«Сьогоднішня подія знакова як для нашої країни, так і для Житомира, так і для всіх освітян. Ця подія присвячена освітньому компоненту, конференція «Науково-практично», яка покликана збільшити освітній компонент в галузі охорони здоров'я для середніх медичних працівників. Сьогодні ми живемо в період цифрових змін, в період розвитку електронної системи охорони здоров'я і формування ресурсів, які на високому професійному рівні будуть працювати в електронній системі охорони здоров'я, є стратегічним для країни, для освітнього компонента», ділиться - доцент кафедри менеджменту охорони здоров’я Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Вадим Терентюк.

У межах гранту в Житомирі вже відбулося пілотне впровадження нових навчальних програм, що сприяло підвищенню цифрової компетентності понад 100 студентів-медиків та 170 медичних сестер. Науково-практична конференція “Медсестринська освіта і практика” продовжує роботу Житомирського медичного інституту з розвитку цифрової компетентності працівників охорони здоров'я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: USAID HRS Терентюк Гордійчук Елкінс  
Матеріали по темі