Суспільство

З російського полону визволили захисників з Житомирської області

25 August 2024, 14:03

З російського полону 24 серпня повернули ще 115 українських захисників, які перебували в неволі з 2022 року.

З-поміж них є жителі Житомирської області.

Про це 24 серпня повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«За попередньою інформацією серед звільнених — військовослужбовець із Житомирської області, який разом з побратимами героїчно боронив Азовсталь у Маріуполі. Він вистояв в азовській фортеці, пройшов через російський полон, через катівню в Оленівці та тепер повертається до рідних. Також серед 115 воїнів, які повернулися на рідну українську землю є ще декілька захисників з інших підрозділів, які є жителями Житомирщини», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, експрессекретар начальника Житомирської ОВА Юрій Мельник 24 серпня повідомив, що з полону повернувся житель Чуднівської громади, боєць 12-ї бригади НГУ Андрій Петрович Січкар.

«Велика новина в День Незалежності. З полону, який тривав понад 27 місяців було звільнено нашого члена родини, 23-річного Андрія Січкара з Житомирщини. Оборонець Маріуполя, боєць бригади №3057. Був у полоні в Оленівці та Горлівці. Тепер вдома», - написав Юрій Мельник на своїй сторінці у facebook.

Фото зі сторінки Юрія Мельника у facebook

Зазначимо, з полону звільнили й жителя Звягеля Олександра Загрядка. Про це 24 серпня повідомило інтернет-видання Новоград.city з посиланням на матір звільненого чоловіка .

«Олександр Загрядка строковик Національної гвардії, який 86 діб боронив Маріуполь від російських загарбників 18 травня 2022 року вийшов у полон з «Азовсталі». Раніше журналісти Новоград.City писали велике інтерв'ю з мамою воїна пані Надією. Тоді вона розповіла: «Про те, що мій син іде в полон, я дізналася від мого Сашка – 18 травня 2022 о 7:55 ранку він подзвонив, сказав: «Мам, тримайся, я тебе дуже люблю. Все буде добре. Я тобі обіцяю, що повернуся». Я чекала на цей дзвінок, адже ми, батьки строковиків, яких об’єднала спільна біда, вже знали, що з 16 по 21 травня наші діти виходять у полон. На наступний день мені передзвонили з нашої військової частини та повідомили, що мій син дійсно вийшов у полон з «Азовсталі». Потім було кілька відео вже з полону в Оленівці та відео з колонії у Горлівці, де він передає мені привіт і говорить, що все добре. Каже: «Тримайся. Люблю. Чекай»», - йдеться в матеріалі.

Крім того, Овруцька міська рада повідомила, що 24 серпня з російського полону звільнили двох жителів громади.

«24 серпня відбувся черговий обмін військовополоненими між Україною та росією. Із російського полону додому повернулися 115 українських військових. Для Овруцької громади це подвійна радість, адже серед звільнених – двоє наших земляків Олександр Миколайович Мошковський (с. В. Фосня) та Леонід Андрійович Онищенко (м. Овруч)», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 24 серпня з російського полону звільнили ще 115 українських захисників. Це воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби. Усі врятовані під час 55-го обміну полоненими – це військовослужбовці-строковики, зокрема і ті, які потрапили у ворожу неволю під час героїчної оборони рідної землі ще в перші місяці повномасштабного російського вторгнення у 2022 році.

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня 2024 року ще 95 захисників повернули з російського полону. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії та прикордонники.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полон обмін полонений Бунечко Мельник Загрядко Січкар війна  
Матеріали по темі