Влада

Начальник Житомирської ОВА про заяви Лукашенка щодо переміщення сил: Ми дуже впевнені в себе на кордоні по лінії захисту і вони про це знають

26 August 2024, 16:34

Вірогідність наступу через Житомирщину дуже мала, тому що ми дуже сильно заміновані.

Про це начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко сказав в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна», яке було оприлюднене 26 серпня 2024 року.

«Коли сусідній васал Росії каже про переміщення військ і про все інше, то ми дуже впевнені в себе на кордоні по лінії захисту. І я думаю, що вони про це знають. Мені приємно, що в одному з інтерв'ю недопрезидент сусідньої держави сказав, що вони також відслідковують наші роботи. Тож наш північний кордон, де практично на 100% завершено будівництво фортифікаційних споруд (не тільки на першій лінії, а ще й на декілька кроків далі), і наші населені пункти дійсно захищені. Мені надзвичайно приємно, коли я знаходжусь на півночі області, що наші люди відчувають там впевненість в завтрашньому дні. Наприклад, в Овручі, а це, напевно, найбільший населений пункт, який так близько до кордону, відправляють діточок в новий побудований садочок – життя вирує, і це надзвичайно важливо. Кордон з Республікою Білорусь на Житомирщині зашитий повністю», - наголосив Віталій Бунечко.

Він також запевнив, що дуже спокійно сприймає останні заяви Олександра Лукашенка про переміщення сил.

«Ми дуже уважно слідкуємо за ситуацією та готові до динамічних змін. Є норми, є військові стратегії, що повинно відбуватися у випадку переміщень. А що конкретно до цих заяв, то, на мою думку, це говориться для громадян тієї держави (Білорусі), щоб вони відчували якусь впевненість після подій в Курській області. Та я хочу сказати, що ми не будемо відкривати «другий білоруський фронт», поки немає такої задачі. Але якщо така задача буде, то ми зуміємо розвернути сили в інший бік. Я думаю, що про це також знають, як ми навчилися захищатися та вміємо воювати. Тож якщо комусь захочеться хоч щось кинути з Республіки Білорусь, то ми перезакинемо набагато далі. Бо ми це вже вміємо, а їм ще цьому треба вчитися. Я думаю, що їм не хочеться брати участь у війні», - сказав начальник Житомирської ОВА.

Нагадаємо, в березні 2024 року начальник ОВА Віталій Бунечко розповідав, що лінію оборони у Житомирській області продовжують укріплювати, загрози вторгнення з боку білорусі немає. 13 липня 2024 року в Житомирській ОВА відбулася безпекова нарада під головуванням міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.

Як повідомляв Житомир.info, з січня і до початку квітня 2024 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА уклав 50 договорів на будівництво фортифікаційних споруд загальною вартістю 2,1 млрд грн. Станом на травень щодня на будівництві прикордонних фортифікаційних споруд працювало понад 160 одиниць техніки. З липня 2024 року знову почали укладати договори на будівництво фортифікаційних споруд у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко кордон білорусь фортифікаційні споруди прикордоння оборона 
Матеріали по темі