Суспільство

Жителів Житомирської області попереджають про небезпеку: під час масованої атаки ворог використав ракети з касетною бойовою частиною

26 August 2024, 17:29

За інформацією спеціальних служб, сьогодні під час масованої ракетної атаки ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною.

Про це увечері 26 серпня повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Наразі є вірогідність того, що касетні елементи можуть бути поза межами атакованих об'єктів. У випадку, якщо ви або ваші діти чи знайомі натрапили на предмет схожий на той, що зображений на фото, ні в якому разу не наближайтесь до нього та не торкайтесь його. Одразу викликайте поліцію чи ДСНС. Будьте пильними та не наражайте себе на небезпеку», - йдеться у повідомленні.

Водночас поліція Житомирської області інформує про документування наслідків ворожої атаки та посилення заходів безпеки.

«26 серпня російські окупанти вкотре здійснили масовану комбіновану атаку на Україну, у тому числі й по Житомирської області. Удари завдано по цивільній інфраструктурі та мирних жителях. На жаль, загинула жителька Звягельського району. Ще троє жителів області травмовані. На місцях ворожих ударів працюють екстрені служби. Слідчо-оперативні групи поліції документують наслідки обстрілів. З метою забезпечення публічної безпеки та правопорядку під час відсутності електропостачання у м. Житомирі та кількох прилеглих громадах працюють додаткові наряди поліції. Правоохоронці забезпечують охорону об’єктів критичної інфраструктури та дбають про безпеку у Пунктах Незламності, поблизу укриттів, надають допомогу місцевим жителям», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у разі вимкнення електроенергії та відсутності зв’язку додаткові поліцейські наряди працюватимуть у всіх районах області. Серед іншого, вони сповіщатимуть про сигнали «повітряної тривоги».

Водночас поліцейські закликають жителів області дотримуватися обмежень комендантської години, подбати про безпеку дітей та літніх людей, допомагати тим, хто цього потребує.

Нагадаємо, у Житомирі внаслідок ранкового обстрілу 26 серпня було відсутнє електропостачання та припинене водопостачання. Після відбою повітряної тривоги, який був близько 13:00, «Житомирводоканал» підключили до генераторів, після 15:00 було відновлене енергоживлення на водопровідній насосній станції другого підйому і водоканал почав підключення станції до мережі.

Як повідомляв Житомир.info, 26 серпня 2024 року збройні сили рф атакували Житомирську область ракетами та безпілотниками типу «шахед»: ворог заподіяв удар по цивільній інфраструктурі та мирних жителях, унаслідок атаки сталося загоряння трьох житлових будинків, відомо про одну загиблу жінку та трьох поранених людей.

За інформацією прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, під час масованої атаки 26 серпня постраждали 15 областей України, росіяни били по енергетичній інфраструктурі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл ракета Бунечко поліція  
Матеріали по темі